•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Muzička porodica Ude 10. decembra na Kolarcu

Muzička porodica Ude održaće u subotu 10. decembra u 20 časova koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na koncertu u Beogradu nastupiće Sanja-Božena Ude Mitrović (violončelo), Mihael Ude (klavir), Katarina Ude (violina) i Gabrijel Ude (viola), a na programu su tri dela za klavirski kvartet, čija se izvodjenja ne mogu čuti tako često.

Klavirski kvartet Gustava Malera, njegovo jedino kamerno delo, nastalo je kada je imao 15 godina. Nije bilo objavljeno za njegovog života-prvo izdanje datira iz 1972. godine. Delo svedoči o njegovom izraženom osećaju za tragiku i veliku izražajnost.

Bagatele Antonina Dvoržaka nastale su 1878. godine. Ono što ovom delu daje posebnu boju jeste instrument koji se danas retko može čuti: harmonijum. Danas je teško naći ispravne primerke ovog instrumenta, te se pomenuto delo najčešće izvodi na klaviru.

Klavirski kvartet op. 16 Ludviga van Betovena je prvobitno komponovan za klavirski kvintet -duvačke instrumente i klavir. Verziju za klavir i tri gudačka instrumenta je takođe komponovao Betoven. Kako klavirska deonica prikazuje posebne izvođačke sposobnosti pijaniste Betovena, može se sa sigurnošću reći da je ovo delo komponovano za njegove sopstvene potrebe.
Porodica Ude je poznata kao muzička porodica. Sanja i Mihael su se upoznali u Siieni na internacionalnom kursu. Od studentskih dana do danas sviraju zajedno duo programe, kao i kamernu muziku sa kolegama ali i sa svojom decom.

Katarina živi i radi u Čikagu kao profesor violine i muzikologije, ali često svira sa svojom porodicom. Gabrijel živi u Hamburgu i sa njim često koncertiraju. Pored rada u jednom od najboljih orkestara u Nemačkoj, Gabrijel se takođe bavi solističkim i kamernim muzičkim i pedagoškim radom. Drži majstorske kurseve za violu, pa će tokom boravka u Beogradu održati kurs na Fakultetu muzičke umetnosti.

Katarinina sestra bliznakinja Tatjana je čeliskinja u Pariskoj operi, solistkinja i asistent na Pariskom konzervatovijumu u klasi čuvenog čeliste Marka Kopeja.

Sin David je jedini u porodici Ude koji nije profesionalni muzičar već profesor ekonomije na Minhenskom univerzitetu.
Deca porodice Ude govore srpski iako nikada nisu živela u Srbiji.

Ulaznice za koncert 10. decembra u prodaji su na biletarnici Kolarca.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...