•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Tarantino otkrio koji su za njega filmovi savršeni, a nisu njegovi

Jedan od najjačih živih rediteljskih imena u svetskoj kinematografiji Kventin Tarantino otkrio je gostujući u showu Jimmyja Kimmela koji su mu filmovi neprikosnoveni, a da, naravno, nisu njegovi.

Ta tema nametnula se sama po sebi jer je Tarantino kod Kimmela gostovao zbog promocije svoje nedavno objavljene knjige "Cinema Speculation".

Kako piše The Independent, u toj knjizi, koja je opisana kao kombinacija memoara, holivudske istorije i teorije filma, Tarantino piše da postoji "vrlo malo savršenih filmova", ali da je "Teksaški masakr motornom testerom" jedan od njih.

Reč je hororu reditelja Tobea Hoopera iz 1974. koji je postao je kultni klasik, a ovaj Tarantinov izbor nije začudan obzirom na količinu nasilja u njegovim filmovima i koje je njegov zaštitni znak.

Na pitanje voditelja Jimmyja Kimmela koje druge filmove smatra "savršenim", Tarantino je odgovorio: "Pa, nema ih puno, što samo govori koliko je forma filmske umetnosti teška. I gledajte, kada kažete savršeni filmovi, govorite o estetici bilo koje pojedine osobe. Savršeni filmovi na neki način kombinuju sve njih više ili manje. Možda to nije tvoj ukus, ali ne možeš reći ništa protiv.", objasnio je Tarantino.

Dobitnik Oskara naveo je još pet filmova za koje smatra da se uklapaju u tu kategoriju, od kojih nisu svi po njegovom ukusu, a neki naslovi mogli bi i začuditi. Tu su gotovo očekivano "Ajkula" (1975.) i "Egzorcist" (1973.), ali i "Annie Hall" (1977.), romantična komedija Woodyja Allena.

"Neki bi ljudi mogli reći da je među njima i ‘Mladi Frankenstein‘ iz 1974., što mogu razumeti", rekao je Tarantino te ovom popisu pridodao i "Povratak u budućnost" (1985.).

Tarantino je takođe naveo i vestern "Divlja horda" Sama Peckinpaha iz 1969. kao mogućeg kandidata, ali onda se predomislio jer su "nesavršenosti tog filma postale deo njegove slave", a ovde su tema savršeni filmovi.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...