•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Cowboys & Aliens (2011)

Divlji Zapad... Zemlja usamljenih kauboja. Godina je 1873. Negde u Arizoni...

Čovek bez ikakvih sećanja o tome ko je i šta je, budi se u pustinji. Zna samo jedno: opasan je!
Svako ko mu pretstavlja pretnju stavlja na kocku svoj život.

Jedini mogući putokaz ka njegovoj prošlosti je čudni okov koji nosi na ruci.

Nakon što goloruk savlada trojicu naoružanih kauboja, dolazi u pustinjski gradić Absolution. Ubrzo saznaje da stranci nisu poželjni u Absolution-u. Gradom upravlja gvozdenom rukom pukovnik Dolarhyde. Grad živi u strahu. Ali strah od pukovnika i njegovih ljudi nije ništa prema onome što će stanovnici osetiti kada budu napadnuti sa neba. Jureći zastrašujućom brzinom obavijeni zaslepljujućim svetlom, čudovišni napadači sa neba otimaju sve na koga naiđu.

Sada je stranac koga su odbacili jedina nada za spas Absolution-a... jer se tajanstveni revolveraš polako počinje prisećati ko je on zaista i gde je bio...
"Cowboys & Aliens" je najavljivan kao veliki letnji hit i od njega se stvarno dosta očekivalo. Zvezde poput Daniel-a Craig-a i Harrison-a Ford-a su trebale da nose ovaj film, ali... to im nije u potpunosti i uspelo.

Scenario uvodi tokom skoro celog filma nove likove, bez dovoljno objašnjenja ko su ti likovi i koja im se svrha u samom filmu. Daniel Craig, glavna figura filma, prikazan kao žestok momak na početku, bljeskovima iz prošlosti gubi na toj žestini i sve je više čovek romantik koji itekako ima i romantičnih osećaja. Harrison Ford je tokom celog filma prgav, nestrpljiv, ohol a to nije glumac na koga smo navikli da igra takve uloge, i očigledno se i nije adekvatno snašao u njoj, nažalost. Ostali periferni likovi su tu manje ili više da popune priču, ali ništa više od toga.
Što se tiče specijalnih efekata tu nemamo nikakvih zamerki, to je jedino što je maltene savršeno na filmu. Alieni su kvalitetno urađeni kao i sve šta je vezano za njih, što se ne bi moglo reći i kauboje koji su, ukratko rečeno, neuverljivi.
Na kraju, šta reći za film koji ni u jednom trenutku ne opravdava svoj naziv - "Cowboys & Aliens"? Zašto je ovo morao biti sukob kauboja i vanzemaljaca, sem što se možda producentima učinilo da bi mogli privući u bioskope ljubitelje i vestern i naučno-fantastičnih filmova? Možda im se učinilo da je priča dobra - hm... Pa možda... Sve u svemu, "Cowboys & Aliens" je generalno gledljiv film, čak se može reći i simpatičan, ali nažalost nema neku atmosferu koja bi vas dva sata prikovala u bioskopsku stolicu.

NNT
Žanr:akcija, sf, triler
Godina:2011
Reziser:Jon Favreau
Scenario:Roberto Orci, Alex Kurtzman
Uloge:Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde
Uzrast:PG-13
Award:4 nominacije
Box office:175
Studio:Universal Pictures, DreamWorks SKG
Zemlja:United States
Website:www.cowboysandaliensmovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:119 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...