•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Machine Gun Preacher (2011)

“Machine Gun Preacher” je akcioni biografski film iz 2011. godine o Sam-u Childers-u, koji je bio bajker, propovedeo i branio siročiće u Sudanu. Ovo ostvrenje priča priču o njegovim naporima da sačuva decu u Južnom Sudanu u saradnji sa Oslobodilačkom vojskom Sudana, u borbi protiv vojske koja pruža otpor.

“Machine Gun Preacher” je adaptacija memoara Sam-a – Childers-a, koji nose naziv “Another Man's War”. Iako je u centru zbivanja filma upravo sam Childers, film počinje scenom u Sudanu, kada neprijateljska vojska napada selo. O ovoj uvodnoj sceni se kasnije više govori u samom filmu. Inače, Childers je bio alkoholičar i bjaker koji je koristio drogu iz Minnesota-e. Kada je izašao iz zatvora, saznao je da je njegova žena prestala da se bavi poslom striptizete, zato što je postala Hrišćanka. Tako da se dešava i to da ga ona ubeđuje da krene sa njom u crkvu u kojoj je primila hrišćansku veru.

Kasnije u toku filma, Childers kreće na crkveno i misionarsko putovanje u Ugandu da gradi domove za izbeglice. Tamo moli jednog od vojnika prijateljske vojske da ga povede na sever u Sudan. Tada biva upozoren da tamo traju ratni sukobi, ali Sam i dalje ostaje pri svojoj želji da ode. Onda, kada stignu u Sudan, Sam pomaže doktorki u bolničkom šatoru. On kasnije vidi gomilu sudanske dece koja traže prenoćište, a vojnik objašnjava da su ih roditelji poslali da spavaju upravo tu zato što je bezbednije nego li u njihovim selima. Tada, Sam budi decu i smešta ih u drugoj sobi, da bi ih sledećeg dana pratio u njihovo selo gde otkrivaju da su neprijateljski vojnici spalili selo i pobili njihove roditelje.

Kada jedno dete pojuri za svojim psom, ono umire tako što staje na minu. To je presudno da Sam odluči da izgradi sirotište sa decu iz Južnog Sudana, koje neprijateljska vojksa napada i pali do temelja.

Sam onda telefonira svojoj ženi govoreći joj da će odustati od svoje misije, ali ga ona ubeđuje da ne čini to. Tako se sirotište ponovo gradi, a Sam-a i njegove prijatelje napadaju neprijateljski vojnici na putu.

Kasnije Sam pronalazi veliku grupu dece koja se kriju u rovu nedaleko od puta, i znajući da ne može da pokupi svu decu odjednom, Sam olučuje da prvo povede u sirotište one kojima je potrebna medicinska pomoć. Međutim, dešava se i to da neprijateljski vojnici spaljuju onu decu koja su ostala. Upravo tada, Sam predvodi naoružane vojnike da krenu da spasu decu od neprijateljske vojske.

Na kraju filma, može se pogledati kratki video klip u kome Sam govori o svom radu, a sve to čini ovaj film jako realnim i potresnim. Odlične su preporuke za ovaj film i treba ga pogledati.

MN
Žanr:akcija, biografski
Reziser:Marc Forster
Scenario:Jason Keller
Uloge:Gerard Butler, Michelle Monaghan, Michael Shannon
Uzrast:R
Award:nominovan za Zlatni Globus
Studio:Relativity Media
Zemlja:United States
Website:www.machinegunpreacher.org/movie/
Jezik:engleski
Trajanje:129 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...