•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo holivudski glumac, zvezda „Top gana“ i „Umri muški“

Glumac Klarens Giljard mlađi, koga ćemo pamtiti po filmovima “Top Gan” i “Umri muški” preminuo je, a vest o njegovoj smrti potvrdio je Univerzitet na kom je predavao.

Dugo je radio kao profesor filmske i pozorišne umetnosti na Univerzitetu Nevada, na Umetničkom koledžu.

“Profesor Giljard je bio svetionik svetlosti i snage. Kad god smo ga pitali kako je, on bi veselo govorio kako je blagosloven. Ali, mi smo zaista ti koji smo bili blagosloveni da mu budemo kolege i učenici toliko godina. Volimo vas i nedostajaćete nam profesore”, navodi se u saopštenju.

Nekadašnja holivudska zvezda, poznata je po hit naslovima kakvi su „Umri muški“ i „Top gan“, ali i seriji „Voker, teksaški rendžer“.

Glumac, koji je rođen u Vašingtonu, pre nego što je zaigrao na filmu, oprobao se najprije na televiziji, a zanimljivo je da je prvo hteo da bude pilot, te je godinu dana proveo je na Vazduhoplovnoj akademiji, da bi potom upisao studije glume.

Debi na velikom platnu imao je u hit filmu „Top gan“ s Tomom Kruzom 1986. godine. U još jednom blokbaster naslovu „Umri muški“ samo koju godinu kasnije igrao je uz Brusa Vilisa.

Igrao je i u seriji „Metlok“, a jedna od uloga koja mu je obeležila glumačku karijeru bila je ona u seriji „Voker, teksaški rendžer“, uz Čaka Norisa. Igrao je u gotovo 200 epizoda ove serije koja je posle deset sezona prestala da se emituje tek 2001. godine, a posle pet godina ostavio je Holivud iza sebe.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...