•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Final Destination (2000)

Smrt za svakoga ima plan. Sve je unapred zapisano ali to ne znači da ne postoji mogućnost bega ili odgađanja neizbežnog, barem nakratko.

Imena Glen Morgana i Jamesa Wonga možda neće privući prosečnog filmofila ali poklonici Dosijea X prepoznaće ovaj dvojac kao kreativnu, pokretačku snagu tog serijala i potpisnike najboljih epizoda. Nakon razlaza sa producentskim timom na čelu sa Chrisom Carterom krajem devedesetih okrenuli su se prvom samostalnom projektu.

'Final Destination' poznat nam je i kao 'Poslednja ekskurzija', teen slasher koji je doneo nove elemente tada popularnom žanru. Srednjoškolac Alex Browning sprema se na izlet u Pariz zajedno sa kolegama iz razreda. Za razliku od kolega, kojima je na pameti samo razuzdana zabava u franskukoj prestolnici, Alexa muči vizija avionske nesreće.

Usljed napada panike izbacuju ga iz aviona, a pridružuje mu se još nekoliko prijatelja zajedno sa nastavnicom. Nekoliko minuta nakon poletanja avion nestaje u požaru ali to nije kraj tragedije. Nekoliko nedelja kasnije njegovi preživeli prijatelji umiru jedan po jedan, u potpuno bizarnim okolnostima...

Ovo je samo početak jedne veće priče koja do sada broji već pet delova, a verovatno to nije ni približno kraju kada se radi o Poslednjim ekskurzijama.

NNT
Žanr:horor, triler
Godina:2000
Reziser:James Wong
Scenario:Glen Morgan, James Wong
Uloge:Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith
Uzrast:R
Award:3 nagrade i 3 nominacije
Box office:53
Studio:New Line Cinema
Zemlja:United States
Website:www.newline.com/properties/finaldestination.html
Jezik:Engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo