•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mystic River (2003)

Film Clinta Eastwooda nagrađen sa dva Oscara

Mistična reka potresna je i slojevita drama velikana Hollywooda, glumca i reditelja Clinta Eastwooda (Unforgiven, Million Dollar Baby). Vrlo je duboko i slojevito ostvarenje koje na sjajan način priča priču o misteriji mučke smrti jedne devojke, a koje rasvetljava i lične tragedije ljudi koji su svedoci njenog ubistva. Takođe, precizno psihološki razrađeni likovi otvaraju brojna pitanja, uglavnom bez odgovora - poput potrebe za osvetom, vlastite traume i odnos prema prijateljstvu.

Boston, sredina sedamdesetih godina. Trojica dečaka, Sean (Kevin Bacon), Jimmy (Sean Penn) i Dave (Tim Robbins), bezbrižno se igraju dok njihovu igru ne prekine nekoliko nepoznatih muškaraca. Predstave se kao policajci, otmu Davea, zaključaju ga u podrum i nekoliko ga dana siluju. Tridesetak godina kasnije, oni i dalje žive u Bostonu, svi su oženjeni, Jimmy je vlasnik trgovine, Sean je policijski detektiv, a Dave je radnik, koga je dečja tragedija zauvek obeležila. Jednoga dana, Jimmyjeva najstarija kći je pronađena mučki ubijena u obližnjem parku. Prilikom policijske istrage otkriju se neke pojedinosti koje ipak nisu u stanju da odmah rasvetle slučaj, ali dosta toga upućuje da bi ubica mogao biti Dave...

Mistična reka pleni izvrsno pogođenim, tužnim, ali ne patetičnim ugođajem, sugestivnom lirskom muzikom i izuzetnim glumačkim ostvarenjima nekih od najzvučnijih hollywoodskih imena, Sean Penna, Tima Robbinsa, Kevina Bacona i Laurence Fishburnea. Od šest nominacija za Oscara, film je osvojio dva - za glavnu mušku ulogu i sporednu mušku ulogu (Sean Penn i Tim Robbins).

NNT
Žanr:krimi, drama, misterija
Godina:2003
Reziser:Clint Eastwood
Producent:Bruce Berman, Clint Eastwood, Judie Hoyt, Robert Lorenz
Scenario:Brian Helgeland, Dennis Lehane
Uloge:Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon
Uzrast:R
Award:2 Oscara, 47 nagrada i 65 nominacija
Box office:90
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Srpski
Trajanje:138 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...