•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Vira Farmiga

Vira En Farmiga (Klifton, 6. avgust 1973) američka je glumica. Profesionalnu glumačku karijeru započela je 1996. godine na Brodveju. Televizijski debi ostvarila je u fantastično-avanturističkoj seriji Urlik (1997), a filmski u dramskom trileru Povratak u raj (1998). Dobila je pohvale za svoju ulogu u dramskom filmu Predsednička igra (2008), dok su je 2009. godine kritičari pohvalili zbog uloge u dramediji U vazduhu, dok je takođe bila nominovana za Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi.

Postala je poznata po ulozi istražiteljke paranormalnih pojava Lorejn Voren u filmovima koji su deo Univerzuma Prizivanja zla: Prizivanje zla (2013), Prizivanje zla 2 (2016), Anabel 3: Povratak kući (2019) i Prizivanje zla: Đavo me je naterao (2021). Takođe je imala zapažene uloge u političkom trileru Mandžurski kandidat (2004), kriminalističkoj drami Dvostruka igra (2006), istorijskoj drami Dečak u prugastoj pidžami (2008), naučnofantastičnom trileru 8 minuta (2011), akcionom trileru Sigurna kuća (2012), pravnoj drami Sudija (2014), biografskoj drami Favorit (2018), akcionom trileru Godzila II: Kralj čudovišta (2019) i superherojskoj seriji Hokaj (2021).

Između 2013. i 2017. godine glumila je Normu Luizu Bejts u horor seriji Motel Bejts koja joj je donela nominaciju za nagradu Emi za program u udarnom terminu.

Rođena je 6. avgusta 1974. godine u Kliftonu, u Nju Džerziju.Roditelji su joj ukrajinci: Majkl Farmiga, sistemski analitičar i pejzažista, i Ljubomira „Ljuba” (devojačko Spas), školska nastavnica.Ima starijeg brata, Viktora, i petoro mlađih braća i sestara: Stivena, Nadiju, Aleksandera, Larisu (koja je rođena sa spinom bifidom) i Taisu. Njena baba i deda po majci upoznali su se u kampu za raseljena lica u Karlsfeldu tokom Drugog svetskog rat. Kao dete, zajedno sa porodicom prešla je iz Ukrajinske grkokatoličke crkve u pentekostalizam.

Sebe smatra „100% Ukrajinkom u SAD” Odrasla je u izolovanoj ukrajinsko-američkoj zajednici u Irvingtonu sa ukrajinskim kao maternjim jezikom. Engleski jezik nije naučila sve dok nije krenula u obdanište sa šest godina. Kada je imala 12 godina, porodica se preselila iz Irvingtona u Vajt Haus Stejšon.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...