•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Najpoznatiji pustolov na svetu, Indiana Jones, vraća se u punom sjaju. Stariji, iskusniji i mudriji traži misterioznu kristalnu lobanju.

Priča počinje u pustinji Southwest 1957. godine, u vreme samog vrhunca Hladnog rata. Indy i njegov pomoćnik Mac jedva su izbegli bliski susret sa sovjetskim agentima. Nakon toga, profesor Jones vraća se kući, na Marshall College gde stvari kreću nizbrdo - njegove nedavne aktivnosti učinile su ga sumnjivim pa vlada vrši pritisak na Marshall College da ga otpusti. Na svom putu iz grada Indiana susreće mladog buntovnika Mutta, koji ima zanimljiv predlog za pustolovnog arheologa. Mutt je mladi buntovnik, momak koji nije imao normalno detinjstvo. Napustio je školu i postao opsednut motociklima i mašinerijom. Ako pomogne Muttu u vrlo ličnoj misiji, mogao bi naići na jedno od najspektakularnijih arheoloških otkrića u istoriji – kristalnu lobanju Akatora, legendarni objekat fascinacije, praznoverja i straha.

Ali, na putu prema najudaljenijem kraju Perua – zemlji drevnih grobova, zaboravljenih istraživača i zlatnog grada o kome se šapuće – otkrivaju da u svojoj potrazi nisu sami. Sovjetski agenti takođe su na vrućem tragu kristalne lobanje. Glavna medu njima je ledeno hladna, razarajuće lepa Irina Spalko (Cate Blanchett), čija elitna vojna jedinica traži kristalnu lobanju širom sveta. Veruju da ona može pomoći Sovjetima da zavladaju svetom ukoliko uspeju otkriti njene tajne. Indy i Mutt moraju pronaći način da izbegnu Sovjete, prate nerazumljiv trag tajni, bore se sa neprijateljima i prijateljima koji imaju čudne pobude, i pre svega, spreče da moćna kristalna lobanja padne u najopasnije ruke….
Internet stranica Rotten Tomatoes je dala ovom filmu ocenu 79%, a zanimljivo je da mu je publika dodelila nešto manji postotak – 66%. Iako mnogi kritičari imaju zamerke što se tiče price (za koju kažu da je neinovativna), glavnog lika i filma u celosti (San Francisco Chronicle i časopis Rolling Stone nazivaju ga najlošijim nastavkom do sada), svi oni na kraju kažu da su odgledali film u jednom dahu i da nudi odgovarajuću dozu akcije, humora i romanse. Upravo je to (uz nostalgiju) ono što privlači gledaoce ovom filmu.
Od trenutka svog prvog pojavljivanja, pre tri decenije, Indiana Jones je postao jedan od omiljenih filmskih junaka, a poznata filmska družina pobrinula se da ne živi samo od stare slave. Režiser je Steven Spielberg, izvršni producent i scenarista (uz Davida Koeppa) George Lucas, a u glavnoj ulozi Harrison Ford kome se priključila mlada holivudska nada Shia LaBeouf ('Transformers' serijal). Indiana Jones nije jedini popularni lik koji se vraća na scenu – tu je i ljubav njegovog života, žena koju nikad nije sasvim zaboravio: Marion Ravenwood, koju glumi Karen Allen.
Snimanje je od prvoga dana bilo obavijeno velom misterije, a svaka pojedinost pomno se krila od javnosti. Tako se dugo vremena nije znao ni tačan naslov Indyeve avanture - u igri ih je bilo čak šest! Kada je on napokon otkriven na dodeli MTV Video Music Awardsa odmah su krenule špekulacije o radnji i priči oko kristalnih lobanja. Nedugo nakon toga jedan je statista sa snimanja prekršio ugovor o tajnosti i izbrbljao novinarima pojedinosti o radnji ali sve do premijere nisu iscurili bitniji detalji, a slike i trejleri su puštani u javnost na kašičicu. Cela ova tajnovita marketinška priča svakako je doprinela euforiji oko izlaska filma.

Sada su aktuelne najave i za peti nastavak, ali videćemo šta će od svega toga biti u narednom periodu.

NNT
Žanr:akcija, avantura
Godina:2008
Reziser:Steven Spielberg
Scenario:David Koepp, George Lucas
Uloge:Harrison Ford, Cate Blanchett, Shia LaBeouf
Uzrast:PG-13
Award:6 nagrada i 24 nominacija
Box office:787
Studio:Paramount Pictures, Lucasfilm
Zemlja:United States
Website:www.indianajones.com
Jezik:Engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...