•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Uloge po kojima ćemo pamtiti Sašu Petrovića

Nakon duge borbe s bolešću i povlačenja iz javnog života, u 61. godini napustio nas je jedan od najvećih bh. glumaca legendarni Saša Petrović.

Bio je bosanskohercegovački filmski i televizijski glumac, najpoznatiji po ulozi Fude u filmu "Teško je biti fin" režisera Srđana Vuletića, a za koju je dobio i nagradu "Srce Sarajeva" za najboljeg glumca na Sarajevo Film Festivalu 2007. godine.

Ljubitelji pozorišta pamtiće ga po ulogama u u kultnim predstavama kao što je "Audicija", koju su igrali čak i u Australiji i na Novom Zelandu. Igrao je i u predstavi "Sećaš li se Doli Bel", koja je bila često na repertoaru u Kamernom teatru 55, a zbog bolesti bio je primoran napustiti rad u pozorištu.

Takođe, ostaće upamćen po ulogama koje je ostvario u filmovima: "Ničija zemlja", "Ovo malo duše", "Život radnika", "Kuduz", "Istočno od istoka", "Prokleta je Amerika", "Gori vatra", "Ljeto u Zlatnoj dolini" i "Nafaka".

U filmu "Hajde da se volimo" i njegovom nastavku tumačio je lik Čakija, a svojevremeno je izjavio da je ta uloga na njega ostavila značajan trag jer je bio "prisiljen da igra slične uloge" te je trebalo mnogo vremena da se to promeni.

Starije generacije pamtiće ga i po televizijskim skečevima "Top lista nadrealista", a nešto mlađe generacije pamtiće ga po ulozi Stjepana, vlasnika ugostiteljskog objekta "San Remo" u humorističnoj seriji "Lud, zbunjen, normalan".

Nakon toga usledila je i uloga u seriji "Dobrodošli u Orient Express", čija je radnja pratila dešavanja u hotelu Orient Express i njihovim nedaćama u vreme krize.

Smrt legendarnog bh. glumca Aleksandra Saše Petrovića ostaviće neizbrisiv trag za bh. kinematografiju.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...