•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Igor Đorđević

Igor Đorđević (Topola, 19. decembar 1978) srpski je filmski, televizijski i pozorišni glumac, i profesor glume.

Đorđević je široj publici najpoznatiji kao Vlada u romantičnoj TV seriji Nepobedivo srce, kao Đorđe Katić u serijalu Koreni i kao Ante Vrban u antiratnom filmu Dara iz Jasenovca.

Dobitnik je dve Sterijine i dve nagrade „Raša Plaović”.Prvenstveno pozorišni glumac, Igor je godinama najmlađi prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Đorđević je rođen u Topoli, gde je završio osnovnu školu. U petom razredu, kako i sam kaže, ostao je opčinjen glumom Zorana Radmilovića u predstavi Radovan Treći i istovremeno zavoleo glumački poziv. Ubrzo je odustao od treniranja fudbala i karatea, i kao srednjoškolac upisao glumu u Aranđelovcu. Glumu je kasnije i diplomirao 2001. godine na Akademiji dramskih umetnosti u Novom Sadu u klasi Vide Ognjenović. Diplomsku predstavu Bogojavljenska noć odigrao je u somborskom Narodnom pozorištu. Na klasi je bio sa Ivanom Bosiljčićem, Nadom Šargin i Slobom Stefanovićem.

Igor Đorđević otkrio je u jednom intervjuu da se celoga života bori sa disleksijom. Glumac je često upozoravao na oprez u tretiranju ovog poremećaja kod dece.

Dobija ulogu u filmu Za kralja i otadžbinu, koji je zapravo rađen po motivima serije Ravna gora, a opet u režiji Bajića. Đorđević je još igrao i u ljubavnoj drami Jedne letnje noći, rađenoj po motivima romana Milice Jakovljević Mir-Jam.

U filmu Slepi putnik na brodu ludaka, koji je prikazivao život srpskog književnika Petra Kočića u beogradskoj mentalnoj ustanovi na Guberevcu, glavna uloga pripala je po prvi put Đorđeviću. Usledio je angažman u TV trileru Meso, i još jednom glavna uloga, druga u karijeri. Igor je ovde u ulozi osrednjeg fudbalera koji, zalečujući povređeno koleno i odmarajući se na pauzi od fudbala, biva upleten u sitni kriminal.

Godine 2018, Igor Đorđević stiče popularnost zahvaljujući ulozi u TV seriji Koreni, adaptaciji istoimenog romana Dobrice Ćosića. Uz glumačku ekipu koju predvode Žarko Laušević i Sloboda Mićalović, Igor igra nesrećnog Đorđa Katića, pohlepnog, nasilnog sina velikog Aćima Katića. Život Đorđa Katića tragičan je zbog večitog omalovažavanja koje dolazi od strane despotskog oca, kao i usled nemogućnosti da dobije naslednika koji bi sačuvao imanje Katića i nastavio lozu.

Zbog velike kontroverze koja je obeležila prvu sezonu serije Nemanjići — rađanje kraljevine, najviše zbog oštrih negativnih kritika koje je taj projekat dobio, publika i određena internet-zajednica, gotovo znatiželjno su iščekivali ovaj projekat Radio-televizije Srbije. Na iznenađenje svih, serija „Koreni” osvojila je univerzalno dobre kritike. Između ostalih, pohvaljen je i Igor Đorđević koji je „odlično doneo lik Đorđa Katića.”

Posle Korena Đorđević je tumačio sporedne uloge u TV serijama Šifra Despot, Delirijum tremens, Državni službenik, Kosti i Slučaj porodice Bošković, a u popularnoj TV misteriji Senke nad Balkanom igrao je negativca Verigu. Od februara 2020. glumac je igrao u predstavi „Kaligula” Narodnog pozorišta u Beogradu.

Početkom 2021. godine emitovana je drama Dara iz Jasenovca reditelja Predraga Antonijevića. Đorđević je ovde dočarao jednog od glavnih likova — monstruoznog Anta Vrbana, zamenika upravnika ustaškog logora Stara Gradiška. U martu se pojavio u epizodnoj ulozi pukovnika Markovića u televizijskom trileru Kalkanski krugovi, snimljenom na Bukulji. gor Đorđević vodi povučen život. O njegovom detinjstvu u Topoli i Aranđelovcu, kao i o studentskim danima u Novom Sadu, malo se zna.

Od 2007. godine u braku je sa glumicom Zoranom Bećić, sa kojom ima dve ćerke.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...