•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Srpski film u muzeju MoMA - "Da li ste videli ovu ženu" na prestižnom festivalu New Directors/New Films u Njujorku

Film „Da li ste videli ovu ženu“ autora Matije Gluščevića i Dušana Zorića imaće američku premijeru na prestižnom festivalu New Directors/New Films u Njujorku. Projekcije će biti održane u četvrtak, 6. aprila u 20.45 časova u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku, MoMA i u petak, 7. aprila u 18 časova u Walter Reade Theater (Lincoln Center).

Festival New Directors/New Films osnovan je 1972. godine i predstavlja zajednički projekat MoMA i Filmskog udruženja Lincoln centra u Njujorku. Nastao je sa idejom da prikaže filmove reditelja u usponu od kojih su većina tokom vremena postali poznati i veoma uspešni autori i autorke. Festival je do sada prikazao debitantska ostvarenja Pedra Almodovara, Spajk Lija, Giljerma del Tora, a predstavio je i danas značajne autore kao što su Luka Gvadanjino, Vong Kar-vaj, Mihael Haneke, Agnješka Holand, Keli Rajhart i mnogi drugi.

Povodom projekcije filma u Njujorku autori filma su izjavili: “Poziv da naš film prikažemo na festivalu na kome su započeli karijeru i neki od naših omiljenih reditelja je u isto vreme prelep, ali i zastrašujuć. Radujemo se razgovorima sa njujorškom publikom i deluje nam da će Draginja pronaći svoje mesto u tom divljem i magičnom gradu”.

Čarna Vučinić, producentkinja filma je povodom američke premijere rekla: “Velika nam je čast što će film iz Srbije biti prikazan u Muzeju moderne umetnosti (MoMA) u Njujorku, u izboru najboljih debitantskih ostvarenja iz celog sveta. Ovo je veoma značajno dostignuće za celokupnu domaću kinematografiju, a očekujemo da će otvoriti vrata i za dalju distribuciju filma u Americi”.

Razgovore posle projekcije filmova u Njujorku podržao je Kontakt – Udruženje za podsticanje i istraživanje izvedbenih umjetnosti u BiH.

Sledeća specijalna projekcija u Srbiji (Q&A sa rediteljima) biće održana u Kulturnom centru Pančeva u subotu, 1. aprila u 20 časova, dok će datum druge specijalne projekcije u Beogradu biti uskoro objavljen.

Svetska premijera filma „Da li ste videli ovu ženu“ održana je na 79. Filmskom festivalu u Veneciji. Film je do sada prikazan na nekoliko festivala u svetu i dobitnik je nagrade za najbolju režiju na Međunarodnom filmskom festivalu u Bangkoku i nagrade Grand Prix „Aleksandar Saša Petrović“ na 28. Festivalu autorskog filma.

„Da li ste videli ovu ženu?“ je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. Glavnu ulogu u filmu tumači jedna od najangažovanijih glumica regiona Ksenija Marinković. U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Miloš Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...