•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Oscar se seli iz legendarnog Kodak Theatrea?

Dodela Akademijinih nagrada verovatno se više neće održavati u legendarnom Kodak Thatreu u Los Angelesu.

Eastman Kodak tražio je način da zaključi 74 miliona dolara vredan ugovor, potpisan pre 12 godina, kojim su definisana prava da dvorana u kojoj se odvija dodela Oscara nosi ime kompanije, javlja BBC.

CIM Gruop, kompanija koja je vlasnik nekretnine, prigovorila je, ali je sudija presudio je u korist Kodaka. CIM ne mora ukloniti ime Kodak sa pozorišne fasade pre dodele Oscara 26. februara.

Mesto na Hollywood Boulevardu bilo je domaćin dodele Oscara od 2002. godine. Iz CIM Groupe nisu komentarisali sudsku odluku, ali su verovatno u potrazi za novom korporacijom koja bi bila sponzor dvorane.

Novi ugovor mora dobiti odobrenje organizatora dodela Oscara, Akademije filmske umetnosti, ali nije jasno hoće li se Oscar ostati u istoj dvorani.

U decembru je Akademija krenula u razmatranje svojih pravnih opcija u okviru 20-godišnjeg ugovora sa vlasnikom dvorane kako bi odlučila hoće li se obavezati na desetogodišnje produženje ugovora sa CIM Groupom.

Ranije je ovog meseca, Eastman Kodak objavio da zaustavlja izradu digitalnih fotoaparata kako bi se fokusirao na profitabilnije poslove. 133 godina stara kompanija ušla je u stečaj jer nije uspela držati korak sa konkurencijom.

Od devet filmova nominovanih za Oscara u kategoriji najbolji filma, sedam ih je snimljeno na Kodakovom filmu.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila