•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film ‘Parada’ dobio nagradu publike na Berlinaleu

Film reditelja Srđana Dragojevića ‘Parada’ osvojio je nagradu publike za najbolji igrani film u sekciji Panorama 62. međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, objavila je uprava festivala u subotu.

Film ‘Parada’ koji je nastao u koprodukciji filmskih kuća iz Srbije, Makedonije, Slovenije i Hrvatske je nakon premijernog prikazivanja u ponedjeljak doživeo dugotrajne ovacije publike.

Reditelj Srđan Dragojević je objasnio kako je oduševljen prijemom međunarodne publike jer je strahovao od toga da bi tematika i likovi filma ‘Parada’ mogli biti razumljivi samo publici u regionu bivše Jugoslavije.

Film ‘Parada’, koji je na Berlinaleu doživeo međunarodnu premijeru, u regionu jugoistočne Evrope je videlo preko 500.000 gledaoca.

Film kroz žanr komedije prikazuje homofobiju u Srbiji i odnose među nekadašnjim ratnim protivnicima sa područja bivše Jugoslavije.

Nagrada publike u sekciji Panaroma dodeljuje se od 1999. godine. Tokom celokupnog Berlinalea publika ima priliku glasati za najbolji film.

Glavne nagrade Berlinalea su Zlatni medved za najbolji film festivala i Srebrni medvedi po određenim kategorijama.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...