•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

We Have a Pope (2011)

“We Have a Pope” (“Habemus Papam”) je italijanska komedija i drama iz 2011. godine reditelja Nanni Moretti-ja. Njen originalan naziv je “ Habemus Papam”, što je latinska fraza koja se koristi pri proglašenju novog pape. U filmu glumi Michel Piccoli kardinala koji je protiv svoje volje odabran da bude novi papa.. Moretti, koji je reditelj filma, takoÄ‘e glumi i to psihijatra koji je pozvan da pomogne papi da prevaziÄ‘e strah i paniku koje oseća. Film je imao premijeru u Italiji u aprilu 2011. godine i bio u konkurenciji na 64. Filmskom festivalu u Kanu.
Radnja filma govori o tome kako se nakon smrti pape sastaju Älanovi veća i odabiraju Kardinala Melville-a na opšte iznenaÄ‘enje, nakon nekoliko rundi glasanja pri kojima ni jedan od kandidata nije imao većinu glasova.
U trenutku kada treba da se objavi ko je novi papa, novoizabrani papa je u panici i ne može da se pojavi na balkonu na trgu Svetog Petra. Postavlja se pitanje, koje je i naslov filma: “Da li mi stvarno imamo papu?”.
Glavni govornik daje informacije štampi da novoizabrani papa treba da se pomoli pre nego što preuzme službu, a zvaniÄno će se predstaviti za nekoliko sati. MeÄ‘utim, to se ne dešava.
U skladu sa crkvenim zakonima, dok se papa ne pojavi na blakonu pred narodom, ceremonija odabira pape zvaniÄno nije završena, a ceo crkveni sabor ne može da ima nikakav kontakt sa spoljašnjim svetom.
Kardinali su duboko zabrinuti ovom krizom i depresijom od koje pati novi papa, tako da pozivaju psihijatra, profesora Brezzi-ja, koga, iako doÄekaju sa dozom sumnje, upute da pregleda Svetog Oca. Ovaj psihijatar pokušava da inicira psihoterapeutsku seansu, koja ipak ne uspeva da otkrije pravi uzrok depresije i bespomoćnosti koja je nastala kod novog pape.
Brezzi otkriva da je njegova bivša žena takoÄ‘e psihoanalitiÄar i novi papa je tajno odveden kod nje, ali on uspeva da pobegne svojim Äuvarima tokom šetnje. Nesvesni da je on odsutan, ali i da bi ubili vreme, kardinali poÄinju da igraju mnoge igre, od karata do pravog internacionalnog turnira u odbojci koji organizuje sam Brezzi.

Ovo je jako zanimljivo ostvarenje koje svakako vredi pogledati.

Žanr:drama
Godina:2011
Reziser:Nanni Moretti
Scenario:Nanni Moretti, Francesco Piccolo
Uloge:Michel Piccoli, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa
Award:8 osvojenih, 4 nominacije
Studio:Sacher Film
Zemlja:Italija
Website:www.habemuspapam.it/
Jezik:italijanski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...