•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Kid with a Bike (2011)

“The Kid with a Bike” ili kako je originalan naslov filma na francuskom: “ Le Gamin au vélo” je drama iz 2011. godine za koju su scenario napisali i režirali je belgijska braća Jean-Pierre i Luc Dardenne, a u glavnim ulogama su Cécile de France i Thomas Doret. Ovaj film je imao premijeru na Filmskom festivalu u Kanu 2011. godine, gde je osvojio Grand Prix festivala.
Radnja filma počije sa dvanaestogodišnjim dečakom Cyril-om koji se nalazi u domu za nezbrinutu decu, koji traga za svojim ocem, koji ga je napustio, i svojom izgubljenom biciklom. Cyril beži iz doma da pokuša da ih pronađe, a kada ga staratelji pronađu, on beži u orginaciju obližnjeg lekara, gde sreće ženu u čekaonici. Pokušavajući da umire situaciju, staratelji vode dečaka u prazan stan, da bi mu potvrdili da ga je otac zaista napustio.
Sledećeg jutra, žena iz lekarske ordinacije, Samantha, dolazi na dečakovom biciklu i tvrdi da ga je kupila od nekoga, ali Cyril misli da je bicikl ukraden njegovom ocu. Njemu se Samantha dopada i pita je da li bi mogao sa njom da provodi vikende.
Kasnije čitajući stari oglas, Cyril otkriva da je njegov otac zapravo prodao bicikl, a uz pomoć Samantha-e, dečak konoačno može da uđe u trag svom ocu. Međutim, njegov otac nije srećan kada ga dečak pronađe i govori mu da se nikada više ne vrati.
Cyril-ovo srce je slomljeno očevim odbijanjem i okreće se Samantha-i zbog utehe. Međutim, uprkos njenoj brizi, dečak ubrzo potpada pod uticaj vođe lokalne bande i pljačka novinski kiosk. Tada se situacija jako zakomplikuje i Cyril se ponovo vraća Samantha-i i prihvata da ona brine o njemu. Ceo slučaj vezan za pljačku je ublažen a dečak se izvinio vlasniku.
Ali, ni to nije kraj filma, zato ga obavezno pogledajte i doživite jedno sasvim novo i nesvakidašnje filmsko iskustvo uz ovo ostvarenje.

Žanr:drama
Godina:2011
Reziser:Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Scenario:Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Uloge:Thomas Doret, Cécile De France, Jérémie Renier
Award:nominovan za Zlatni Globus
Studio:Les Films du Fleuve
Zemlja:France
Website:www.legaminauvelo-lefilm.com/
Jezik:francuski
Trajanje:87 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...