•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

Četvoro dece, braće i sestara, biva tokom Drugog svetskog rata poslato iz nesigurnog Londona u sigurnu udaljenost osamljenog sela, u kuću neobičnog, starog profesora. Kao gradskim klincima poprilično im je dosadno u velikoj kući punoj soba i vrata, a da stvar bude nepodnošljivija, ne smeju ni praviti buku, ni vikati, ni trčati, jer profesor nije navikao na decu u kući.

Tako se oni dosađuju, dok jednog neprijatnog i kišnog dana ne smisle domišljatu igru skrivača po celoj kuće. Tako će mlađana Lucy probati da izađe iz ormara na pogrešnu stranu, pa se zateknu u snežnoj zemlji večne zime, ali ne i Božića, u Narniji. Tako će uskoro za njom i cela horda u prvo vreme nevernih, ali ubrzo uverenih braće i sestara.

Zajedno će oni upoznati društvene i političke prilike hladne zemlje koju je začarala hladna lepotica Bela veštica koja se zove Jadis. Iznenadiće se otkrićem svoje krucijalne uloge pri spasu Narnije, ali iznenađenje će im bitno umanjiti narnijski pravi kralj/bog, moćni lav Aslan (lav na turskom) čije pristalice i sami postaju. Borba dobra sa zlim hrabro počinje. Prva polovina filma je tako snegom prekrivena, a druga polovina suncem.

Odlična bajka za decu, ali i za odrasle - pogledajte obavezno, oduševićete se.

NNT
Žanr:avantura, fantazija, porodični
Godina:2005
Reziser:Andrew Adamson
Scenario:Ann Peacock, Andrew Adamson
Uloge:Tilda Swinton, Georgie Henley, William Moseley
Uzrast:PG
Award:Oscar, 12 nagrada i 36 nominacija
Box office:745
Studio:Walt Disney Pictures
Zemlja:United States
Website:www.narnia.com
Jezik:Engleski
Trajanje:143 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...