•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Saturday Night Fever (1977)

“Saturday Night Fever” je drama iz 1977. godine reditelja John-a Badham-a dok je John Travolta u naslovnoj ulozi i glumi Tony-ja Manero-a, devetnaestogodišnjaka i jako nezrelog mladića koji provodi svoje vikende u lokalnoj diskoteci u Bruklinu. U tom klubu on je kralj, zahvaljujući svojim odličnim pokrenima na plesnom podijumu. Karen Lynn Gorney je njegova plesna partnerka i prijateljica, a Donna Pescow je njegova prethodna plesna partnerka i buduća devojka.

Dok je u diskoteci, Tony je kralj. Ali, izvan kluba, stvari u Tony-jevom životu nisu tako ružičaste. Njegovi bezbrižni vikendi i igra mu pomažu da makar privremeno zaboravi realnost svog života: loš posao, svađe sa roditeljima, rasne tenzije u lokalnoj zajednici, ali i njegovu povezanost sa grupom mačo prijatelja. Tony se stalno raspravlja sa svojim ocem i mora da se trudi da bude bolji od svog starijeg brata koji je sveštenik. Isto tako, on ne može da se zadovolji poslom koji ima u farbari. Međutim, stvari se menjaju kada reši da trenira da se prijavi na takmičenje u klubu. Nada se da će ono promeniti njego život zauvek.

Radnja filma “Saturday Night Fever” je zasnovana na novinskom članku iz 1976. godine koji je objavljen u časopisu u Njujorku pod naslovom "Tribal Rites of the New Saturday Night". Njen autor je ovinar Nick Cohn. Krajem 1990. godine Cohne je objavio da je članak bio u potputnosti izmišljen. Inače, on je bio doseljenik u Americi i disko način života je predstavljao pravu neopznanicu za njega. Tako da nije bio u mogućnosti da shvati subkulturu, o kojoj je po zadatku morao da piše.

Ovo je kultni film koje morate pogledati u uživati u odličnoj muzici i plesnim numerama.

Žanr:drama, mjuzikl
Godina:1977
Reziser:John Badham
Scenario:Nik Cohn, Norman Wexler
Uloge:John Travolta, Karen Lynn Gorney, Barry Miller
Uzrast:R
Award:nominovan za Oskara
Studio:Robert Stigwood Organization
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila