•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jason Segel i Emily Blunt govore povodom filma “Five Year Engagement”

Pet godina je jako puno. To je razlika između bebe i deteta koje je u vrtiću, učenika osmog razreda i brucoša, nekoga u ranim dvadesetim godinama i nekoga u ranim tridesetim. To je sasvim dovoljno vremena da neko postane potpuno nova osoba. Tako da možete i sami da pretpostavite, da je to jako dugo vremena da neko bude veren, a posebno ako ne očekujete da veridba traje duže od jedne godine. Ovo je slučaj sa Tom-om i Violet, likovima koje igraju Jason Segel i Emily Blunt u novoj komediji pod nazivom “The Five-Year Engagement”.

Intervju je rađen na samom snimanju ovog filma, a upravo ovi glumci govore o vezi njihova dva lika u ovom filmu, ali i o iskustvu koje im je donelo samo snimanje filma.

Možete li reći nešto o sceni koji upravo snimate?

Jason Segel: Snimamo našu prvu vereničku zabavu, tako da su svi rođaci na jednom mestu po prvi put i upoznaju se. To je i prvi put kada se predstavljaju svi različiti likovi. Svi oni su jako veseli. A glumačka ekipa je odlična.

Načuli smo da ima i nekih jako smešnih intimnih scena.

Blunt: Pa jeste, imali smo jednu scenu sa lažnim orgazmom koji je Jason imao, a to je jako smešno. Momci će reći: “Da, to se dešava stalno devojkama”, ali ovde se radi o momku.

Čini se da imate jako dobru glumačku ekipu na setu.

Blunt: Da, upravo je tako. A zaista je zabavno koliko vas sve to može nasmejati i uticati na vaše raspoloženje.

Segel: Slažem se.

Film je ocenjen kao ostvarenje koje je samo za starije od 17 godina. Šta vi mislite o tome i koje su granice?

Segel: Naša granica je realnost. Mi ne pokušavamo da uradimo ništa da pomerimo granice ukusa. Priča je smešna sama po sebi i ima jako dobru osnovu. Tako da nije potreban nikakav napor da se pokuša nešto i prikaže koliko daleko možemo da pomerimo granice.

Blunt: Ovaj film ima veliko “srce”, tako da bi bilo čudno praviti neke kompromise ako je upitanju količina smeha.

Segel: Apsolutno. Film ima scene sa puno smeha i čudne scene, ali sve smo to iskusili na jedan ili drugi način.

Šta mislite o tome da će gotovo sve što radite vezano za ovaj film, uključujući i improvizaciju na kraju biti na DVD-ju.

Blunt: Pa nemam osećaj da to zadržava ljude. Mislim da je to stvarno oslobađajuće. Mislim da rad stvarno oslobađa. Isto tako, komedija je jako vezana za “razvlačenje” scene unaokolo i pronalaženje najboljeg načina, šala, a svi moraju da rade zajedno. Mislim da je upravo ta “otvorenost” koju svi moraju da igraju – luda. To je nešto što pre nisam pre doživela.

Segel: Jako puno smo naučili vezano za montažu. Jednostavno nikada ne možete znati šta ćete koristiti dok ne krenete da spajate stvari. Isto tako i ton filma se menja u montaži do neke granice. Glavno “majstorsvo” je u montaži, zato što ne znate šta će zaista biti isečeno. Ne znate ni šta će dovesti do smeha na probnim snimanjima. Jedno je kada se napiše scenario, a sasvim drugo kada se to snima. Tako da morate da imate sve na raspolaganju kada dođete u sobu za montažu.

Znamo da kada ste se preselili u Mičigen, postali ste malo ogorčeni.

Segel: Mislim da je razlika između dve veze kada predstavljamo vezu koja uključuje dosta prethodnog razmišljanja i vezu koja uključuje spontanost. Polako možemo videti da postoji nešto što se slobodno dešava i da oni prihvataju život upravo onakav kako im dođe. To znači da su možda mogli da imaju decu pre nego što su želeli, ali oni su samo živeli i venčali se.

Da li vaš lik želi savršeno venčanje?

Blunt: Mislim da se Tom i Violet spremaju za savršeni scenario u većini slučajeva. Mislim i da je na žalost to ono što ih veže na neki način. Ostaju neizgovorene neke stvari među njima. Zato mislim da je uvek prilično opasno kada se dosta toga “gura pod tepih” i svi pokušavaju da budu fini, dok se Chris-ov i Alison-in lik čine jako burnim.

Segel: Ono što je zanimljivo u vezi ovog filma je da se događa u toku pet godina, a pet godina je jako dugo vremena. Tako da možete pričati od trenutka do trenutka o tome ko je odgovoran za problem, ali se u toku pet godina “dinamika” toga menja.

Blunt: Menja se. Sve se menja. Mislim da je to slučaj i u vezama, takođe.

Segel: To je jedna od tema filma. Posebno je kada ste mladi i upoznajete jedno drugog do neke granice, zato što, ako se verite jako rano – ta dinamika je jako fluidna.

Blunt: Menja se i dinamika samoispunjenja. Jedan partner će biti srećan, a onda drugi i to može da se promeni. Vidite kako to može da utiče na njih kao na prar. Tako da je to ono što mislim da je zaista tačno u vezi ovog filma.

Znači, vas dvoje se jako borite da pronađete taj savršeni balans?

Segel: Da, mislim da je tako. Postoji i replika kada Rhys kaže: “Važno je koliko kompromisa pravite za svoju sreću pre nego što shvatite da ste postali nesrećni”, tako da ja mislim da je to isto tako jedna od tema filma.

Da li je prikazano da vreme prolazi godinu po godinu, ili je to svih pet godina odjednom?

Segel: Imali smo neke vremenske oznake tokom filma. Ali to nije: “Jedna godina”, “Druga godina”, “Treća godina”. Koristimo različita sredstva kao što su: kosa, pozivnice za venčanje, otkazivanje venčanja. To je sve u službi pokazivanja protoka vremena.

Da li je teško da se to shvati bez upotrebe previše flešbekova?

Segel: Da.

Blunt: Nismo radili nikakve flešbekove, zar ne?

Segel: Tako je. Nismo radili flešbekove. Jedan od trikova je da ako znate da se film dešava u toku pet godina i ako je to treća godina, neko će pomisliti “Okej, ostale su još dve godine ovog filma”. Znate šta mislim? Mi smo pokušali da film učinimo interesantnim i igrali smo se sa vremenom. Ne traje svaka godina filma isto kao i druga. Pokušali smo da “pogodimo” interesantne delove veze.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila