•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mrs. Miniver (1942)

U trenucima kada se Drugi svetski rat već polako nazire, najstariji sin Vin se vraća sa fakulteta kući, gde upoznaje Carol Beldon, unuku Lady Beldon (Lady Beldon je vrlo zadrta i konzervativna aristokratkinja iz obližnjeg Beldon Hall-a). Uprkos njihovim početnim nesuglasicama, oni se zaljubljuju jedno u drugo i na kraju se venčaju. Kako se rat sve više približava njihovom domu, Vin odlučuje da mora otići da da svoj doprinos na taj način što će se priključiti Kraljevskim vazduhoplovnim snagama, kao pilot.

Nakon što postane kvalifikovan pilot, Vin dobija premeštaj blizu kuće svojih roditelja. U međuvremenu, Clem uzima svoj motorni čamac, kako bi pomogao u evakuaciji Dunkerque. Ostavljena sama kod kuće, gospođa Miniver pronalazi ranjenog nemačkog pilota u svom vrtu, nakon čega ga ona hrani, potom mirno razoruža i na kraju ga, nakon što je prethodno nazvala policiju, preda policajcima.

Grad se nalazi pod teškim bombardovanjem. I dok je Vin odsutan sa svojom eskadrilom, Carol gine od zalutalog metka. Na samom kraju filma, lokalni stanovnici se okupljaju kod teško oštećene crkve, čime zapravo potvrđuju svoju odlučnost u branjenju svog načina života.

Film je osvojio šest Oscara.

NNT
Žanr:drama, romansa, ratni
Godina:1942
Reziser:William Wyler
Scenario:Arthur Wimperis, George Froeschel
Uloge:Greer Garson, Walter Pidgeon, Teresa Wright
Uzrast:G
Award:6 Oscara, dve nagrade i 6 nominacija
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:134 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...