•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Leviathan (1989)

Dva dana pred završetak smene, ekipa podvodnih rudara pronalazi potopljeni ruski brod. Brodski zapisi otkrivaju misterioznu smrt svih članova posade i još čudnije potapanje, a pronadena votka uz alkohol sadrži i virus koji ljude mutira u ribe!

Klaustrofobični naučno-fantastični rad Georgea P. Cosmatosa spaja 'Bezdan' i 'Osmog putnika' uz dobru glumačku ekipu (Peter Weller, Richard Crenna, Daniel Stern, Meg Foster), odličan soundtrack Jerry Goldsmitha i produkciju De Laurentiisovih.

Cosmatos je pokazao da zna posao, iako bi možda krajnji rezultat bio još bolji da nije toliko forsirao total kadrove "stvora". Pomalo smešan kostim "monstruma-mutanta", uz nepotrebno preterivanje na kraju, svakako ruši celokupni utisak, ali ipak su i dalje vidljive prednosti, čak i ne najsjajnijeg kostimiranja pred današnjim CGI eksploatisanjem.

Modifikovana ragbi oprema potpomognuta skafanderima iz '2001. Odiseje u svemiru' stvarno močno izgledaju čak i u vidljivim uslovima snimanja u bazenu-tanku.

Ako volite 'Split second', sviđaće vam se sigurno i 'Leviathan'.

Žanr:avantura, horor, misterija
Godina:1989
Reziser:George P. Cosmatos
Scenario:David Webb Peoples
Uloge:Peter Weller, Richard Crenna and Amanda Pays
Uzrast:R
Award:jedna nagrada
Box office:15.7M USD
Studio:Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:98 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...