•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Silent House (2012)

“Silent House” je američki horor reditelja Chris-a Kentis-a i Laura-e Lau-e. Svoju premijeru je imao 9. marta 2012. godine i to je rimejk urugvajskog filma “The Silent House” iz 2010. godine.

Radnja filma govori o mladoj ženi Sarah-i koja odseda u kući na jezeru sa svojim ocem i stricem kako bi je pripremili za prodaju. Dolazi do svađe među njima i stric odlazi u grad, ostavljajući Sarah-u i njenog oca same u kući.

Kada neko pokuca na vrata, Sarah otvara, pošto njen otac radi na spratu. Posetilac je ljubazna mlada žena Sarah-inih godina koja se predstavlja kao jedna od njenih drugarica iz detinjstva, ali je se Sarah ne seća. Dogovaraju se da se vide kasnije još jednom.

Nedugo zatim, Sarah čuje neobične zvukove na spratu i upozorava oca koji brine zbog njene uznemirenosti. Otac je uverava da nema ničega neobičnog, ali se ona ipak pakuje i iznenada čuje kako njen otac pada na stepenicama. Plaši je što joj se on ne odaziva i pronalazi ga u nesvesti sa krvavom ranom na glavi, što odaje utisak da ga je neko udario.

Sarah pokušava da pobegne iz kuće na sigurno, taži izlaz, ali su sva vrata zaključana i tako odlazi do svog oca koji je i dalje bez svesti ne bi li uzela ključ od ulaznih vrata, ali je njen otac nestao. To je uznemirava i ona shvata da mora da se krije. Odlazi u podrum i tamo nalazi krevet i ostalo što je potrebno za život, što samo pokazuje da je neko tu već živeo. Dok je u panici, Sarah vidi vidi odraz nepoznate figure koja je traži. Tada ona beži na zadnja vrata i vidi kako se njen stric vraća. Mrlje od krvi mogu da se vide na njoj kada je pomagala ocu ali i rane koje je “zaradila” dok je panično jurila kroz kuću. Odmah ulazi u stričev auto i preklinje ga da se ne vraćaju u kuću, zato što joj je otac jako povređen i boji se da i njih dovoje ne budu u istoj situaciji. Međutim, stric rešava da ode do kuće i spase njenog oca i tako njih dvoje naoružani pištoljem odlaze u kuću, ali ništa ne pronalaze, a nestaje struja. Jedini izvor svetla je svetlo u kameri. Tako da Sarah vidi odraze u kući, dok je mrak. Onda svetlo ponovo dolazi.

Stric joj je nestao, a dvojica ljudi stoje pored stola, dok se ona krije ispod stola. Devojčica je na stolu, a muškarci je slikaju. Očigledno je da se radi o pedofiliji.

Sarah počinje da bude paranoična čak i da halucinira, ali se i seća traumatičnih događaja iz njenog detinjstva, koji je vezuju za oca i strica. Tada dolazi do serije neobičnih događaja, a tada Sarah postavlja stricu pitanje zbog čega je dozvolio njenom ocu da je maltretira i da postane pedofil, dok stric govori da je to bila greška. Ekran postaje crn, a Sarah ostavlja oca i strica i odlazi.

Očigleno je da je Sarah halucinirala zbog traumatičnog detinjstva, dok je devojka koja je kucala na vrata kuće na samom početku filma takođe bila žrtva maltretiranja Sarah-inog oca tokom njihovog detinjstava i poslužila je kao “okidač” koji bi podsetio Sarah-u na sve ono što je primorala sebe da zaboravi.

Žanr:horor
Godina:2012
Reziser:Chris Kentis, Laura Lau
Scenario:Gustavo Hernández, Laura Lau
Uloge:Elizabeth Olsen, Adam Trese, Eric Sheffer Stevens
Uzrast:R
Box office:7, 01 miliona USD
Studio:Elle Driver
Zemlja:United States
Website:www.whyisthishappeningtome.net/
Jezik:engleski
Trajanje:85 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila