•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Salmon Fishing in the Yemen (2011)

“Salmon Fishing in the Yemen” je britanska romantična komedija iz 2011. godine, reditelja Lasse-a Hallström-a. U naslovnim ulogama se pojavljuju: Emily Blunt, Ewan McGregor i Kristin Scott Thomas. Scenario je delo Simon-a Beaufoy-ja, a zasnovan je na istoimenom romanu Paul-a Torday-ja. Snimanje filma je počelo 6. avgusta 2010. godine, na lokacijama u Londonu, Škotskoj i Marokou i trajalo je devet nedelja.

U filmu “Salmon Fishing in the Yemen” jedan šeik vizionar Muhammad veruje da njegov bezbrižni hobi – ribolov može da obogati živote njegovih podanika. Tako on sanja o tome da “dovede” pecanje u pustinju koja nije jako prijateljski nastrojena prema ribama. Spreman i odlučan da u svojoj nameri ne štedi, on angažuje svoju saradnicu za odnose sa javnošću Harriet Chetwode-Talbot (Emily Blunt) da pretvori njegov san u realnost. Sve to će zahtevati učešće britanskog eksperta za ribolov Dr. Alfred-a Jones-a (Ewan McGregor), koji misli da je čitav projekat apsurdan i nedostižan.

Britanskom premijeru se čini da je ideja da se utovari 10 000 lososa iz Severnog Atlantika i preveze do Jevena lud poduhvat, ali i sigurno trik da se odvrati pažnja od mutnih poslova na Srednjem Istoku. Iz tog razloga, on angažuje svog najboljeg saradnika Patricia-u Maxwell (Kristin Scott Thomas), da to obelodani.

San šeika Muhammad-a je da iskoristi pecanje lolosa da ujedini ljude Jemena izvan svih granica koje donosi vera i klasa. McGregor i Blunt-ova imaju dovoljno šarma da dopru do same srži scene.

Sve u svemu, ovaj tim će krenuti na putovanje sudbine i ribolova, kako bi pokazao da je nemoguće, zapravo moguće.

Ovo je ostvarenje vredno pažnje i morate ga pogledati.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2011
Reziser:Lasse Hallström
Scenario:Simon Beaufoy, Paul Torday
Uloge:Ewan McGregor, Emily Blunt, Amr Waked
Uzrast:PG-13
Studio:BBC Studio
Zemlja:UK
Website:www.fishingintheyemen.com/
Jezik:engleski
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...