•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Bronx Tale (1993)

Film počinje u šezdesetima sa sinom Lorenza Anella (Robert De Niro), Calogerom (Francis Capra), koji svedoči ubistvu koje je počinio lokalni mafijaški šef, Sonny (Chazz Palminteri). Budući da ga Calogero nije izdao policiji, počinje da se sviđa Sonnyju. Calogero počinje viđati Sonnyja u njegovom lokalu, delimično zbog emocionalno odbojnog oca, vozača autobusa koji pokušava spojiti kraj sa krajem. Osam godina posle, 1968., Calogero je (koga sada glumi Lillo Brancato Jr.) izrastao u mladića. Moraće se odlučiti kojim će putem krenuti, onim očevim ili Sonnyjevim. Počinje se viđati sa tamnoputom devojkom Jane (Taral Hicks), što mora skrivati budući da se druži sa rasistički nastrojenim prijateljima koji napadaju Janeina brata i njegove prijatelje, i kasnije smišljaju plan kako će napasti crnačku četvrt.

Priča iz Bronxa generalno je ocenjen kao drugi veliki filmov iz mafijaškog žanra. Sadrži nekoliko scena nasilja, uključujući one u kojima članovi mafije brutalno pretuku bajkersku bandu i tragični napad Calogerovih prijatelja na crnačku četvrt.

Film je sniman na tri lokacije u New Yorku. Iako je radnja u potpunosti smeštena u Bronx, samo se jedna od ove tri lokacije nalazila u njemu. Četvrt Fordham, u kojoj je Calogero odrastao, zapravo je Astoria, Queens; crnačka četvrt za koju je rečeno kako se zove Webster Avenue je Sheepshead Bay, Brooklyn; konačno, scena smeštena u deo Bronxa pod imenom City Island je snimana baš na toj lokaciji.

Palminteri je adaptirao scenarijo iz svoje istoimene monodrame, koja se sa uspehom prikazivala u Los Angelesu i na Off-Broadwayju. De Niro je video monodramu i upitao Palminterija za otkup prava. Palminteri je pristao samo uz uslov da glumi Sonnyja.

Chazz Palminteri temeljio je lik Calogera na samom sebi; njegovo pravo prvo ime je Calogero.

Brat Lilla Brancata, Vincenzo, pojavio se u maloj ulozi kao jedan od dečaka koji se vešaju za autobus.

NNT
Žanr:krimi, drama
Godina:1993
Reziser:Robert De Niro
Scenario:Chazz Palminteri
Uloge:Robert De Niro, Chazz Palminteri, Lillo Brancato
Uzrast:R
Award:1 nagrada i dve nominacije
Box office:17.2M USD
Studio:Price Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski, italijanski
Trajanje:121 minut
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu