•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Last Tango in Paris (1972)

Paul je četrdesetpetgodišni Amerikanac, koji luta Parizom u teškoj depresiji zbog supruginog samoubistva. Dvadesetogodišnja Francuskinja Jeanne je iz ugledne građanske porodice i u potrazi je za stanom. Za dve nedelje se udaje za mladog filmskog reditelja Toma. On o njoj snima film i zbog toga je sa svojom filmskom ekipom sledi gotovo na svakom njenom koraku.

Jeanne ode da pogleda jedan veliki prazan stan i u njemu zatekne Paula. Ne predstave se jedno drugom, samo progovore nekoliko reči i nakon toga se bace jedno na drugo i započnu divlji seksualni odnos, što Paulu predstavlja beg od mučne stvarnosti.

Dogovore ponovni susret, pod uslovom da nikad jedno drugome ne kažu ime. Paul živi u malom hotelu i tamo ga poseti majka njegove preminule supruge Rose. Ona pokušava shvatiti zašto joj se kćer ubila na tako krvav način. Ali njihov susret se završi nervozno i u sukobu. On se nastavi sastajati sa Jeanne i veza im postaje sve intenzivnija, bez obzira na to što ne znaju ništa jedno o drugome...

Ovo je kultni film koji svakako vredi pogledati - nećete se pokajati.

NNT
Žanr:drama, romansa
Godina:1972
Reziser:Bernardo Bertolucci
Scenario:Bernardo Bertolucci
Uloge:Marlon Brando, Maria Schneider, Maria Michi
Uzrast:NC-17
Award:Nominovan za 2 Oscara, 5 nagrada i 5 nominacija
Box office:96.3M USD
Studio:United Artists
Zemlja:France
Website:www.mgm.com/title_title.do?title_star=LASTTANG
Jezik:Engleski, francuski
Trajanje:136 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...