•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Monsters vs Aliens (2009)

Kada vanzemaljci napadnu planetu, koga ćete pozvati u odbranu? Vojsku, predsednika, policiju? Ne, nego čudovišta.

Kada meteor pun neobične svemirske tečnosti slučajno udari Susan Murphy na dan njenog venčanja, ona misteriozno naraste petnaest metara u visinu. Vojska odmah kreće u akciju i Susan završava u tajnom vladinom kompleksu. Tamo je preimenuju u Ginormicu, a društvo joj pravi grupa čudovišta. Dr. Cockroach, genijalni doktor nauke koji ima glavu bubašvabe i The Missing Link, majmun-riba koji, kako mu to i samo ime kaže, predstavlja evolucionu kariku koja nedostaje. Tu su i želatinasti i neuništivi B.O.B. i Insectosaurus. Međutim, njihovo vreme u zatvoru naglo biva skraćeno kada misteriozni vanzemaljski robot sleti na Zemlju i poćne uništavati sve što mu se nađe na putu.

Predsednik, kojemu više ništa drugo ne preostaje, odlučuje se da angažuje grupu čudovišta za borbu protiv vanzemaljskog robota i tako oni dobijaju zadatak da spase svet od neposrednog uništenja. Ali, niz neobičnih likova ovde ne staje jer upoznajemo još i Gallaxhara, megalomana koji je odgovoran za vanzemaljske robote i koji želi stvoriti novi svet po vlastitom naličju. Sa druge strane, tu je general W.R. Monger, čovek koji je celi život proveo u oružanim snagama i koji je konačno pronašao način kako će iskoristiti svoju kolekciju zatvorenih čudovišta. Tu je i Derek Dietl, Susanin sebični verenik koji je prerastao svoj posao voditelja vremenske prognoze i želi postati slavni voditelj vesti.

Priča filma "Čudovišta protiv vanzemaljaca" nastala je u Kaliforniji, iza zidova kompleksa kompanije DreamWorks Animation, a za to su najzaslužnija dvojica dokazanih režisera - Rob Letterman i Conrad Vernon. Letterman je odabran za ovaj projekat zahvaljujući njegovom sjajnom radu na 'Riba ribi grize rep', a Vernon je svojim 'Shrekom 2' svima pokazao koliko puno ima ponuditi kada su u pitanju animirane poslastice. Popis ekipe koja je napisala scenarijo ovaj put je malo duži, a čine ju Maya Forbes, Wallace Wolodarsky, Rob Letterman, Jonathan Aibel i Glen Berger. Kada znate da su ovi ljudi radili na filmovima kao što su 'Roker' i 'Kung fu Panda', onda stvarno nema nikakve brige kada je u pitanju kvalietet scenarija.

Kritičari internet stranice Rotten Tomatoes 'Čudovišta protiv vanzemaljaca' ocenili su sa respektabilnih 85%, a tu je negde i ocena obične publike. Iako komentari rangiraju između hvalospeva i pogrda, konsenzus kritika glasi otprilike nekako ovako: Film ima nekoliko manjih propusta i nikako se ne može nazvati remek delom, ali ga to nikako ne sprečava da i dalje bude smešan, zabavan i vedar. Sa time se ne slaže Variety koji piše: 'Da, istina je da ima manjih propusta koji zasebno ništa ne znače, ali kada se pogleda cela slika ne može se pobeći utisku da se moglo puno više napraviti.' U odbranu filma stali su Village Voice koji je pohvalio sjajne vizuelne efekte i Hollywood Reporter koji ga naziva čistom zabavom.

CB
Žanr:animacija, avantura, porodični
Godina:2009
Reziser:Rob Letterman, Conrad Vernon
Scenario:Maya Forbes, Wallace Wolodarsky
Uloge:Reese Witherspoon, Rainn Wilson, Stephen Colbert
Uzrast:PG
Award:dve nagrade i 7 nominacija
Box office:198.3M USD
Studio:DreamWorks Animation
Zemlja:United States
Website:www.monstersvsaliens.com
Jezik:Engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...