•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Pilgrim (1923)

“The Pilgrim” je američki nemi film iz 1923. godine koji je napravio čuveni Charlie Chaplin za First National Film Company, a u kome naslovne uloge tumače Chaplin i Edna Purviance.

Ovo ostvarenje je bilo poslednji put da Edna Purviance bude partnerka Chaplin-u, ali je ovo i poslednji film koji je on napravio za First National. Purviance-ova je glumila sa Chaplin-om u filmu “A Woman of Paris” (1923) u kome se on pojavio samo na kratko.

Radnja ostvarenja “The Pilgrim” govori o momku po imenu Tranm (Charlie Chaplin) koji je odbegli robijaš i koji je da bi uspeo da pobegne obukao svešteničku odeću. Greškom, on postaje novi sveštenik u gradiću. Kasnije se dešava da se otkriva da je on robijaš i šerif odvodi Charlie-a do meksičke granice, na kojoj mu nudi mogućnst izbora. Može da se odluči dali da se vrati i da nastavi da robija ili da se suoči sa meksičkim banditima koji ratuju jedni sa drugima.

Ovo je odlično ostvarenje neponovljivog Charlie-a Chaplin-a koje morate pogledati.

Žanr:komedija
Godina:1923
Scenario:Charles Chaplin
Uloge:Charles Chaplin, Edna Purviance, Kitty Bradbury
Studio:Charles Chaplin Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:59 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu