•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Giant (1956)

Grandiozan ep o tri generacije teksaških stočara sa Elizabeth Taylor i Rockom Hudsonom poslednji je film Jamesa Deana. Više je nego dostojan oproštaj glumca koji je u tri filma pokazao više nego neke 'zvezde' u celoj svojoj karijeri.

Pratimo tridesetak godina života bogatog teksaškog stočara Bicka Benedicta (Rock Hudson) i njegove žene Leslie Lynnton (Elyzabeth Taylor) počevši sa ranim dvadesetim godinama prošlog veka. Deanu je pripala uloga Jetta Rinka, pomoćnika na farmi.

Pri kupovini prestižnog konja Benedict se na prvi pogled zaljubljuje u prelepu Leslie, aristokratkinju koju će ubrzo oženiti. Benedictova sestra Luz (Mercedes McCambridge) u njoj vidi konkurenciju i čini sve kako bi joj zagorčala život na farmi. S druge strane Leslie više brine ponižavanje žena i rasizam kojeg u Teksasu ne nedostaje.

Upoznaje Jetta Rinka, mladića koji pomaže na farmi i s kojim u početku komunicira više iz sažaljenja nego iz potrebe za socijalizacijom. Rink u njoj vidi oličenje savršene žene što ga ispunjava ljubomorom. U vremenu u kojem nafta zamjenjuje stočarstvo iznenada pronalazi izvor zlatne tečnosti te postaje naftni tajkun...

Obavezno morate pogledati ovo remek-delo. Priča je jako zanimljiva, svakako vredi mesta u kućnoj kolekciji. Dean je legenda!

CB
Žanr:drama, romansa, vestern
Godina:1956
Reziser:George Stevens
Producent:Henry Ginsberg, George Stevens
Scenario:Edna Ferber, Fred Guiol, Ivan Moffat
Uloge:James Dean, Rock Hudson, Elizabeth Taylor, Mercedes McCambridge
Uzrast:PG
Award:Oscar, 4 nagrada i 12 nominacija
Box office:35M USD
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:201 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu