•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kristen Stewart

Kristen Jaymes Stewart (Los Angeles, 9. april 1990.) je američka filmska glumica.

Kristen Stewart je rođena u Los Angelesu, gde trenutno živi sa svojom porodicom. Potiče iz porodice koja je oduvek u glumačkom poslu, stoga nije čudno što je i sama veoma brzo stala pred televizijske i filmske kamere. Nen otac John Stewart je reditelj i televizijski producent, koji radi za Fox, a majka, Jules Mann-Stewart, scenarista je poreklom iz Australije. Kristen ima trojicu braće, gitaristu Camerona Stewarta, biološkog brata, iDane-a i Taylora, usvojenu braću.

Karijeru je započela kad joj je bilo samo osam godina. Jedan glumački agent ju je zapazio kako glumi u školskoj predstavi, na osnovu čega je dobila malu ulogu u Disney-jevom projektu "Trinaesta godina". Veći deo detinjstva je provela pojavljujući se u filmovima kao kćerka glavnog junaka, a filmski su joj roditelji bili neke od najvećih glumačkih zvezda, poput Jodie Foster, Dennisa Quaida ili Sharon Stone. Završivši sedmi razred osnovne škole, školovanje je nastavila u dopisnoj školi, jer joj je glumačka karijera oduzimala sve više vremena.

Kristenina prva važnija uloga bila je u filmu “Soba panike” uz slavnu Jodie Foster. Za tu je ulogu dobila odlične kritike.

Krajem 2007. godine je dobila priliku da iskusi što znači biti zvezda. Tada je, naime, od redateljke Catherine Hardwicke primila poziv da odigra ulogu Belle Swan u filmu “Sumrak”, prema istoimenom književnom romanu Stephenie Meyer. Iako su se producenti nadali uspehu, euforija koja je zavladala pošto je film stigao u bioskope nadmašila je sva očekivanja.

Kristen je donedavno bila bliska prijateljica s glumicom Nikki Reed.

U slobodno vreme voli surfuje, u čemu je i prilično vešta, a opuštanje joj ide uz sviranje gitare. Velika je obožavateljka rock-muzike i u njenomse CD-play-eru može naći ponešto žestokog zvuka - obožava grupe Green Day, Nirvana, Beck, U2 i Radiohead, a večna su joj inspiracija i legendarni Beatlesi.

O njenom privatnom životu se ne zna mnogo, ali zna se da je od 13 godine školovana kod kuće. U intervjuu sa Vanity Fair-om 2008. godine, izjavila je da je u vezi sa glumcem Michaelom Angaranom, s kojim je glumila u filmu “Speak”. Trogodišnju vezu prekida 2009., a glasine i špekulacije medija je dovode u vezu s glumcem Robertom Pattinsonom, s kojim glumi u “Sumrak sagi”.

Filmografija:

1999 The Thirteenth Year

2001 The Safety of Objects

2003 Cold Creek Manor

2004 Speak

2004 Catch That Kid

2004 Undertow

2005 Fierce People

2005 Zathura

2007 The Messengers

2007 In the Land of Women

2007 The Cake Eaters

2007 Into the Wild

2007 Cutlass Young Robin

2008 Jumper

2008 What Just Happened

2008 Twilight

2009 Adventureland

2009 The Twilight Saga: New Moon

2010 The Yellow Handkerchief

2010 The Runaways

2010 Welcome to the Rileys

2010 The Twilight Saga: Eclipse

2011 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1

2012 Snow White & the Huntsman

2012 On the Road Marylou

2012 The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila