•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Muzej pokretnih slika u Njujorku

Muzej pokretnih slika je medijski muzej smešten u Astoria-i, u Queens-u u nekadašnjoj zgradi onoga što je danas Kaufman Astoria Studio. Muzej je prvobitno otvoren 1988. godine kao Američki muzej pokretnih slika, zatim su marta 2008. godine krenuli radovi na proširenju objekata vrednosti 67 miliona USD, a januara 2011. godine je muzej ponovo otvoren. Dizajner proširenja je arhitekta Thomas Leeser.

Muzej pokretnih slika postoji kako bi povećao javno interesovanje i uživanje u umetnosti, istoriji, tehnici i tehnologiji filma, televizije i digitalnih medija sakupljanjem, održavanjem i omogućavanjem pristupa artifaktima povezanim sa filmskim slikama putem multimedijalnih izložbi i edukativnih programa. Eksponati uključuju zvanične audio i vizuelne komponente dizajnirane da promovišu razumevanje za industrijom i shvatanje vezano za to kako se ona razvijala. Panel diskusije o aktuelnim filmovima se takođe često održavaju u muzeju. Ovaj muzej je takođe “dom” jedne od najznačajnijih kolekcija video igara i igračkih hardvera. Posećenost muzeja je porasla sa 60 000 poseta koliko je bilo u 2000. godini na očekivanu cifru od 120 000 poseta u 2011. godini.

Istorija muzeja kao Fondacije Astoria pokretnih slika i televizijskog centra datira od 1970. godine, kada je Fondacija preuzela nekadašnje Astoria studije kako bi sačuvala značajni objekat koji je bio “dom” velikog broja jako značajnih produkcija. Rad same fondacije je bio jako uspešan i revitalizovao je samo mesto, ali i potrošačko interesovanje za industriju i planove koji su napravljeni da bi se proširio potrošački pristup studijima u obliku muzeja.

Nakon sedam godina rada i uz ulaganje od 15 miliona USD, otvoren je Američki muzej pokretnih slika 10. septembra 1988. godine, na nekadašnjoj Istočnoj obali, domu Paramount Pictures-a, kao prvi muzej u Americi koji je posvećen samo umetnosti, istoriji i tehnologiji filma, televizije i videa. Nakon toga je je otvoren istoimeni britanski muzej. Njujorško pozorište, ultramoderno za standarde 1988. godine, je bilo opremljeno da prikazuje filmove od 70, 35 i 16 milimetara i video formate i bio je jedno od samo dva mesta u Njujorku koje je imalo mogućnost da prikazuje stare nitrantne printove. On je takođe ponovo prikazao trenutke iz televizijske i video istorije i pružio posetiocima priliku da gledaju televiziju u TV sali iz ranijih dana televizije.

2005. godine, muzej je bio jedna od 406 njujorških umetničkih i socijalnih institucija kako bi dobio deo od subvencije od 20 miliona USD od Carnegie Corporation-a, što je omogućeno donacijom gradonačelnika Njujorka Michael-a Bloomberg-a.

Marta 2008. godine, muzej je počeo sa proširenjem vrednim 65 miliona USD koje je udvostručilo veličinu muzeja i dodalo novo pozorište i obrazovni prostor. Dok je bio zatvoren kolekcije u muzeju su i dalje bile dostupne akademcima.

Muzej je otvorio svoju redizajniranu i proširenu zgradu, delo Leeser Architecture kompanije, 15. januara 2011. godine.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila