•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šišanje (2010)

Šišanje je srpski film iz 2010. godine. Režirao ga je Stevan Filipović, a scenario su pisali Stevan Filipović, Staša Koprivica i Dimitrije Vojnov. Ovo je najgledaniji srpski film u 2010. godini. Šišanje je prvi put na televiziji emitovano na Prvoj.

Film je svoju premijeru imao 6. oktobra 2010. godine u Beogradu u centru "Sava".

Film „Šišanje“ je na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji 2011. godine osvojio prvo mesto.

Nakon što je film pobedio na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, otvorena je polemika između autora filma i RTS-a. Autori filma su nezadovoljni odlukom RTS-a da ne prikaže najgledaniji srpski film iz 2010. godine na svojim kanalima. Dimitrije Vojnov tvrdi da film neće biti prikazan na RTS-u zato što isuviše pesimistično prikazuje državne institucije.

Direktor Jugoslovenske kinoteke i bivši urednik Filmske redakcije RTS-a Radoslav Zelenović je izjavio da Javni servis ima obavezu da ponudi domaći film gledaocima i da ne sme da zatvara oči pred problemima u društvu.

Ivan Karl, urednik filmskog programa RTS-a je izjavio da film sa scenama brutalnog nasilja i eksplicitnog seksa ne može da se emituje u terminima namenjenim za domaći film.

Novica (Nikola Rakočević) je mladi matematički genije koji misli da će sve svoje snove, poštovanje i ljubav ostvariti ukoliko se pridruži jednoj od navijačkih grupa. Vođen harizmom navijačkog vođe Relje (Viktor Savić) i zaljubljenošću u svoju komšinicu Minu (Bojana Novaković), Novica postaje skinhed. Film govori o tome koliko je malo pogrešnih koraka potrebno mladom čoveku da uništi svoj i živote svojih najbližih. Ovo je priča o odrastanju, ljubavi i pogrešnim izborima.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Žanr:Akcija, Krimi, Drama
Godina:2010
Reziser:Stevan Filipović
Scenario:Dimitrije Vojnov, Stevan Filipović
Uloge:Nikola Rakočević, Viktor Savić, Nataša Tapušković
Studio:Hypnopolis
Zemlja:Serbia
Website:www.hypnopolis.net
Jezik:Srpski
Trajanje:98 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....