•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Operacija Beograd (1968)

Radnja filma odigrava se u Beogradu za vreme okupacije a glavni njeni junaci su beogradski ilegalci – diverzanti. Septembra 1943. trebalo je spasiti jednog oficira koga su esesovci uhvatili i koji je znao važne vojne tajne.
Grupa aktivista, radnika beogradske fabrike šećera i železniÄke stanice, odmah se upustila u neravnopravnu borbu. Ali nepredviÄ‘ene teškoće dovode je, uprkos njenoj hrabrosti i upornosti, u teške moralne dileme. Te dileme i Äine okosnicu filma: okolnosti u kojima se nalazi glavna protagoniskinja akcije i položaj da moraju odluÄiti da li da se uÄine krajnji napori i žrtve da bi se jedan Äovek spasao, ili da se žrtvuje on, kako bi se spasili mnogobrojni drugi životi.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Žanr:triler, ratni
Godina:1968
Reziser:Živorad 'Žika' Mitrović
Scenario:Živorad 'Žika' Mitrović
Uloge:Dušan Bulajić, Aleksandar Gavrić, Velimir 'Bata' Živojinović
Studio:Filmska Radna Zajednica
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpski
Trajanje:86 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...