•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mihail Barišnjikov govori o svojim planovima i novom komadu

Dok sedi u pozorištu gde će izvesti svoje najnovije delo, Mihail Barišnjikov priznaje da i posle decenija na sceni i dalje biva nervozan pre svakog podizanja zavese. U pozorištu u Santa Monici Barišnjikov će ovog vikenda predstaviti komad "In Paris".

Mrzim one prve sate pre premijere - neizvesnost. Nervozan sam izvođač, bez obzira šta radim - rekao je AP-u 64-godišnji plesač i glumac. Najnovija produkcija mu, ipak, pruža retku utehu, jer je na ruskom i francuskom koji je Barišnjikov još kao mlad naučio. Komad je zasnovan na kratkoj priči nobelocva Ivana Bunjina, a režirao ga je Dmitri Krimov. Barišnjikov glumi penzionisanog ruskog oficira koji živi u Parizu posle revolucije i gradjanskog rata u Rusiji. Barišnjikov objašnjava da su ga ulozi privukli kako Bunjinov rad, tako i Krimova adaptacija, a posebno zadovoljstvo mu pričinjava što posle dugo vremena igra na ruskom. Rođen u Letoniji, Barišnjikov je balet počeo da uči sa devet godina. Sovjetski savez napušta 1974. godine i radi po svetu, uključujući i Njujorški balet. Pokazao se i kao uspešan glumac i 1977. godine nominovan je za oskara za ulogu u filmu "Prekretnica" (The Turning Point).

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...