•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Babylon A.D. (2008)

Okoreli plaćenik Toorop prihvata zadatak visokog rizika koji se ubrzo pretvara u nepredvidivu borbu za spas čovečanstva.

Radnja je smeštena u ne tako daleku budućnost, a svet je postao jedan veliki reality show. Pojedinac više nema pravo na intimnost i privatnost jer hiljade satelita, kamera i senzora prate svaki njegov pokret. Uzrok tome je nedavno završeni globalni nuklearni rat koji je većinu planeta pretvorio u ratnu zonu, a u takvom okruženju uspevaju da prežive samo najjači i najhrabriji ratnici.

Jedan od takvih je i plaćenik zvan Toorop (Vin Diesel) koji živi prema vrlo jednostavnom pravilu – ubij, ili budi ubijen. Upravo ga to čini savršenim izborom za novi zadatak podmuklog ruskog mafijaša – otpratiti jednu devojku iz istočne Evrope do New York-a. Toorop prihvata ponudu i za uzvrat dobija široku lepezu najubojitijih oružja i potrebnu 'dokumentaciju' koja će ga odvesti do cilja. Tada odlazi u zabačeni manastir gde se nalazi Aurora, devojka koju treba pratiti i njena zaštitnica, sestra Rebeka.

Njih troje kreću na put i vrlo brzo im postaje jasno da će se morati dobro pomučiti kako bi ugledali svetla Velike jabuke – ruski gradovi kojima putuju postali su opasna i prenaseljena geta u kojima se konstantno vode oružane borbe, do Kanade mogu doći jedino ako se uspeju ukrcati na prastaru podmornicu kojom upravljaju traženi begunci, a celo vreme na tragu su im opasni agenti koji se pod svaku cenu žele dokopati Aurore.

Još jedna SF uloga Vin Disel-a, nakon Planete tame i Ridikovih hronika, ali ne tako efektna i zanimljiva. Kod publike ovaj film nije dobro prošao (uloženo u film 70 miliona dolara a povratio jedva 20 miliona) i ovo je jedan od najvećih promašaja u karijeri Vin Diesela. Zanimljivo je da se filmu pojavljuje i Gérard Depardieu u ulozi Rusa (sa francuskim naglaskom).

Žanr:akcija, drama, naučna fantastika
Godina:2008
Reziser:Mathieu Kassovitz
Scenario:Maurice G. Dantec, Mathieu Kassovitz
Uloge:Vin Diesel, Michelle Yeoh, Mélanie Thierry
Uzrast:PG-13
Studio:Babylon
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:90 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu