•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Sound of Music (1965)

Zlatne" tridesete godine XX. veka u Austriji bliže se kraju. Rane Prvog svetskog rata su tek zalečene, a nad zemlju se već nadvila pretnja nemačke okupacije. Porodicu bogatog komandanta u penziji nekadašnje carske mornarice, kapetana von Trappa (C. Plummer), muče međutim drugi problemi. Nakon prerane smrti supruge bivši profesionalni vojnik pokušava svoje sedmoro dece od 4 do 16 godina podići na neprimeren način - uvođenjem vojne discipline. Jasno da je mala "jedinica" lukavija i od svoga "vrhovnog zapovednika" i od njegovih namesnika, guvernanti koje "padaju" jedna za drugom, sve dok se jednoga dana u toj nezahvalnoj ulozi ne pojavi lepa Marija (J. Andrews), nova devojka iz obližnjeg manastira, koja svojom životnom radošću preti strogim pravilima reda, pa je upravnica (P. Wood) rado šalje u "čistilište" von Trappovih. Njen je boravak u porodici trebao biti privremen, jer bi očevim venčanjem sa ispraznom, ali spolja blistavom baronicom Else (E. Parker), deca uskoro trebala dobiti novu "majku". Ali, Marijina predivna i nesebična priroda ne ostavlja u dvorcu nikoga ravnodušnim i priča se pokreće u neplaniranom smeru...

Nacisti se planova strogo pridržavaju i Austrija postaje nemačka pokrajina. Von Trapp kao častan vojnik i rodoljub tako nešto ne može prihvatiti... Pogledajte ovo izuzetno filmsko ostvarenje kako bi ste saznali šta se sve dalje dešavalo.

Film je doživeo izuzetno dobre reakcije kritike i gledaoca. Dobitnik je 5 Oscara uključujući i onog za najbolji film i režiju, 2 zlatna globusa uključujući onaj za najbolji film komediju/mjuzikl. Sve zajedno 5 Oscara još 10 nagrada i 9 nominacija - sasvim opravdano.

Te godine su još bili nominovani za Oscara i:
- Darling - Anglo-Amalgamated, Embassy (British) - Joseph Janni
- Doktor Živago - Ponti, Metro-Goldwyn-Mayer - Carlo Ponti
- Brod ludaka - Kramer, Columbia - Stanley Kramer
- A Thousand Clowns - Harrell, United Artists - Fred Coe

Žanr:biografija, drama, porodični
Godina:1965
Reziser:Robert Wise
Scenario:Howard Lindsay, Russel Crouse
Uloge:Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker
Uzrast:G
Award:Osvojena 5 oskara
Studio:Robert Wise Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:174 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...