•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Marnie (1964)

Marnie je psihološki triler Alfreda Hitchcocka iz 1964. godine, nastao prema romanu Winston Grahama. U poređenju sa drugim Hitchcockovim filmovima, Marnie nije postigao značajan uspeh u bioskopskim-halama SAD-a, i važio je za jedan od najvećih promašaja slavnog režisera. Film je ipak ostvario profit i to uglavnom u Velikoj Britaniji.

Reputacija filma porasla je u novije doba, pa se Marnie danas smatra filmskim klasikom i jednim od najboljih Hitchcockovih filmova. Posebno je zanimljiv spoj psihološke teme i uzbudljivog trilera koji je režiran sa puno stila, a glavnu žensku ulogu igra Hitchcockova miljenica Tippi Hedren,a filmsko ostvarenje upotpunjuje Šon Koneri kao glavna muška uloga...

Marnie Edgar (Hedren) je problematična mlada žena koja ima neprirodan strah od muškaraca, grmljavine i crvene boje, a ujedno je i kompulzivan lopov. Koristi svoj šarm kako bi joj Sidney Strutt (Martin Gabel) dao posao bez ikakvih preporuka. Tada ona jedne noći isprazni firmin sef i ode.

Mark Rutland (Sean Connery) je bogati udovac koji poseduje štampariju i dobar je Struttov prijatelj. On sazna za krađu i seti se žene koja ju je počinila. Tada Marnie dođe da traži posao u njegovoj firmi i on joj ga da. Ona opljačka i njegovu firmu, ali Rutland je uspe pronaći. On je ne preda policiji nego je uceni da se uda za njega.

Na njihovom medenom mesecu on sazna za njenu frigidnosti. U početku on poštuje njene želje, ali njegov nagon ga natera da je siluje. Sledeće jutro Marnie pokuša da učini samoubistvo, ali Mark je nađe na vreme i spreči je.

On pokušava otkriti razlog njenog ponašanja. Na kraju njih dvoje otkriju da je Marnieina majka Bernice (Louise Latham) bila prostitutka. Kada je imala 6 godina, jedan majčin klijent ju je pokušao smiriti jer se prepala zbog oluje. Bernice je mislila da ju on pokušava zlostavljati i napala ga je. Kada je videla da se on sukobljava sa njenom majkom, Marnie je uzela žarač i ubila ga. Krv koja je tekla iz njega uzrokovala je njen strah od crvene boje. Nakon što to sazna, Marnie odluči da će pokušati popraviti svoj brak...

Zanimljiv film koji vredi pogledati.

Žanr:misterija, romanca, triler
Godina:1964
Reziser:Alfred Hitchcock
Scenario:Winston Graham, Jay Presson Allen
Uloge:Tippi Hedren, Sean Connery, Diane Baker
Uzrast:PG
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.universalpictures.com
Jezik:Engleski
Trajanje:130 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...