•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Rocky 1 (1976)

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) bivši je slavni bokser koga je napustila sreća pa je završio kao radnik u lokalnoj fabrici. Bez dolara u džepu i bez pravih prijatelja, Rocky se suočava sa teškom svakodnevicom. Ali sve bi se to trebalo promeniti kada mu se ukaže prilika za meč života.

Naime, Apollo Creed, svetski prvak u teškoj kategoriji u potrazi je za slabijim protivnikom za marketinški meč, a idealnog kandidata pronalazi upravo u zakržljalom Rockyju. Kako bi povratio staru slavu i učinio nešto od svog zapuštenog života, Rocky i njegov menadžer Mickey (Burgess Meredith), uz neizostavnu pratnju simpatične Adrian (Talia Shire), kreću u pripremu za borbu veka.

"Rocky" je sigurno jedan od filmova koji na gledaoce svih profila nezaobilazno ostavi jak utisak, ali i remek-delo kome ni najhvaljeniji kritičari nisu uspeli naći manu. O maestralnom uspehu prvoga dela ne svedoči samo sedam nominacija i osvojeni Oskar ili silni nastavci koji su usledili, već i činjenica da je "Rocky" postao novi američki i svetski junak, a njegova priča omiljena i među pričama za laku noć najmlađe publike.

Sylvester Stallone, koji je odigrao glavnu ulogu i sastavio scenarijo, sa "Rockyjem" je samog sebe lansirao ravno u zvezdano nebo Hollywooda.

Izrazito hvaljen i uvek rado poslušan originalni soundtrack i danas je prisutan na mnogim playlistama. Ova sportska drama čitavim će nizom pozitivnih emocija dotaknuti svakoga i podsetiti nas kako je čitav život veliki ring u kome je često bez krvave borbe teško izaći kao pobednik.

Te godine su još bili nominovani za Oscara:
- Svi predsednikovi ljudi - Wildwood, Warner Bros. - Walter Coblenz
- Bound for Glory - United Artists - Robert F. Blumofe, Harold Leventhal
- Tv-mreža - Gottfried/Chayefsky, Metro-Goldwyn-Mayer/United Artists - Howard Gottfried
- Taksista Bill/Phillips-Scorsese - Michael Phillips, Julia Phillips

Žanr:akcija, drama, romansa
Godina:1976
Reziser:John G. Avildsen
Scenario:Sylvester Stallone
Uloge:Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young
Uzrast:PG
Award:Osvojena 3 oskara
Studio:Chartoff-Winkler Productions
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:119 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...