•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hart’s War (2002)

„Hart’s War“ je klasičan ratni film, ali ne kao ratni akcioni film, već po radnji i vremenu dešavanja. Film predstavlja nacistički kamp i događaje koji izgledaju kao uzdržavanje od ubistva u ratu, naglašava herojstvo i scene koje je moguće predvideti kao i pomalo nerealne scene. Režiser Gregory Hoblit posle filma “Fallen“ 1998, „Primal Fear“ i drugih pravi verovatno svoj prvi ratni film koji vredi pogledati.

Belgija, 1944. Poručnik Tommy Hart (C. Farell) zaštićen je zahvaljujući očevim političkim vezama, ali tokom jednog rutinskog zadatka završi u nemačkom logoru za ratne zarobljenike. Tu susreće pukovnika Williama McNamaru (B. Willis). Zahvaljujući najvišem činu u logoru, McNamara zapoveda američkim vojnicima i održava osećaj časti na mestu gde je čast lako uništiti. Život u logoru odvija se pod budnim okom nemačkog komandanta Wernera Vissera (M. Iures), a nove napetosti donosi dolazak dvojice tamnoputih zarobljenih američkih pilota koje beli vojnici sa gnušanjem odbacuju. Kada je jedan od njih, narednik Lincoln Scott (T. Howard), optužen za ubistvo belca, u logoru se organizuje suđenje, a kao nekadašnji student prava Hart preuzima Scottovu obranu…

„Hart’s War“ je triler koji je fikcija i traje dva sata. I pored mnogo negativnih kritika to je vredan ratni film, ali ne i jedan od najboljih u svom žanru.

Žanr:drama, ratni
Godina:2002
Reziser:Gregory Hoblit
Scenario:John Katzenbach, Billy Ray
Uloge:Bruce Willis, Colin Farrell, Terrence Howard
Uzrast:R
Award:1 osvojena
Studio:Cheyenne Enterprises
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:125 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...