•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Terminal (2004)

„The Terminal“ je, bez sumnje, jedan od filmova sa dobrom glumom i zabavnom pričom o avanturi. Tom Hanks je u glavnoj ulozi. Kao Victor Navorski nalazi se na aerodromu u New York-u. Njegova mala zemlja na istoku Evrope je u ratu. Dok je bio u vazduhu, njegova zemlja je kapitulirala i sada je bez zemlje. Njegov pasoš i putna viza su sada nevažeći. On nemože da pređe granicu Amerike. Takođe, nemože ni da se vrati u zemlju.

Victor odlučuje da ostane na jednom mestu, što je najbolje za njega u tom trenutku. Na terminalu 67 on pravi privremen krevet za sebe i tu će smisliti kako da dođe svojoj kući. U početku je nervirao agente koji su bili u prolazu, ali su se vremenom oni navikli na njega. I Victor se polako počeo da prilagođava radnom danu na aerodromu. Koristio je svoju genijalnost da sebi nađe novac i hranu. Uspeva i zahvaljujući komunikaciji sa radnicima na aerodromu. Među „vezama“ na aerodromu je i Enrique (Diego Luna). Enrique je zadužen za raznošenje hrane koja se raspoređuje na svaki let. Victor je zgodan asistent Enrique-u, jer je „dobar“ sa agentima na aerodromu. Tako je Victor počeo da sebi obezbeđuje redovne obroke, besplatno. Zatim, upoznao je i Mulroy-a (Chi McBride), raznosača prtljaga, koji organizuje poker u izgubljene stvari. Ali osim novostečenih prijatelja postoje i neprijatne situacije. Frank Dixon (Stanley Tucci) pripadnik obezbeđenja pokušava da istera Victor-a sa aerodroma. Navorski ostaje samo zato što mu je rečeno da nemože da izađe. U toku jednog dana svog boravka na aerodromu Victor sreće i Amelia-u (Catherine Zeta Jones) koja mu priča svoju tužnu ljubavnu priču. Victor se i zaljubljuje i ako ga ona odbacuje posle svoje intimne priče, plašeći se još jednog ljubavnog sloma.

Spielberg i scenaristi su našli ravnotežu narativnog dela radnje i humora. Komičnost nije besmislena koliko i Victorova situacija. Prirodna ironija prati priču kao muzika. Tom Hanks daje najbolje od sebe i nije bez razloga visoko cenjen glumac. Posebno je interesantan akcenat koji ne zvuči iscenirano, već istočno-evropski.

“The Terminal“ je prelepa komedija sa dobrom režijom i nesvakidašnjom temom i iznenađenjima koje obično nosi svako putovanje. “The Terminal“ je film koji vredi pogledati, jer ste možda i vi nekad imali osećaj kao da živite na aerodromu.

Žanr:Komedija, Drama, Romansa
Godina:2004
Reziser:Steven Spielberg
Scenario:Andrew Niccol, Sacha Gervasi
Uloge:Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Chi McBride
Uzrast:PG-13
Award:2 osvojene
Studio:DreamWorks SKG
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:128 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...