•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Beautiful Mind (2001)

John Nash je neverovatno inteligentan i talentovan mladić, koji 1947. godine dobija stipendiju za studije na Princetonu.

On definitivno nije tipični student i nije nimalo sličan svojim kolegama. Ne zanimaju ga žene, izlasci ni opijanja na žurkama bratstva. John je po cele dane zadubljen u knjige i učenje. Jedino s kim se druži je Charles Herman. Ubrzo John razvija teoriju, koja bitno pomaže ekonomskom sistemu SAD-a i počinje da radi za Vladu u vojno-istraživačkoj laboratoriji. Svima postaje jasno da imaju posla sa matematičkim genijem.

Upoznaje studentkinju Aliciu, za koju se čini da je jedna od retkih, koji ga može razumeti. Zaljubljuju se, a vremenom se i venčaju. Ali, John uviđa da boluje od shizofrenije i da mnoge stvari umišlja. Veliku podršku u borbi protiv bolesti pruža mu supruga, kojoj je prilično teško dopreti do Johna, jer joj skriva mnoge brige i neke stvari vezane za posao.

Zbog sve većeg stresa i poodmakle bolesti, John-a počinju proganjati more, paranoje i vizije. Nakon godina lečenja i naizmeničnih boravaka u bolnici i kod kuće, stanje mu se relativno stabilizira. 1994., nakon gotovo 50 godina naučnog rada, dobija Nobelovu nagradu za životno delo.

Žanr:biografija, drama
Godina:2001
Reziser:Ron Howard
Scenario:Akiva Goldsman, Sylvia Nasar
Uloge:Russell Crowe, Ed Harris and Jennifer Connelly
Uzrast:PG-13
Award:Osvojena 4 oskara
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.universalpictures.com
Jezik:Engleski
Trajanje:135 Minute
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...