•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Film „Krila“ - prvi dobitnik Oskara uskoro ponovo u bioskopima

Prvi film u istoriji kinematografije koji je osvojio Oskara uskoro će se ponovo naći u bioskopima.

Kako prenosi BBC, "Krila" („Wings“), jedino nemo ostvarenje koje je, pre ovogodišnjeg trijumfa "Umetnika", nagrađeno Oskarom za najbolji film, potpuno je obnovljeno povodom 100-godišnjice filmskog studija Paramaunt. Reč je o ratnom filmu, snimljenom 1927. godine, u kojem glavne uloge tumače Klara Bou, Čarls "Badi" Rodžers i Ričard Arlen.

Režirao ga je Vilijam A. Velman, a na prvoj svečanoj dodeli nagrada Američke filmske akademije, održanoj 1929. godine u hotelu Ruzvelt u Holivudu, osvojio je dva Oskara - za najbolji film i specijalne efekte. Film "Krila" je priča o dvojici borbenih pilota u vreme Prvog svetskog rata koji se zaljubljuju u istu devojku.

Bio je to jedan od prvih blokbastera, koji je prikazivan tokom dve pune godine u svim većim gradovima, sa zvučnim efektima izvođenim uživo iza scene. Ostao je posebno upamćen po scenama vazdušnih borbi i polunage Klare Bou. U trenutku kada je film osvojio prestižnu statuetu, na inauguralnoj svečanosti dodele Oskara, zvučni filmovi su već u potpunosti zasenili nemu umetnost.

Obnovljena verzija "Krila" biće prikazana od 16. maja u 50 bioskopa u SAD.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu