•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

“Biba Struja” otvorio BELDOCS

Autori popularnih serijala „Ciklotron“ i „Marka Žvaka“, Dušan Šaponja i Dušan Čavić su više od tri godine pripremali svoj prvi dugometražni dokumentarni film koji će premijerno biti prikazan večeras, u Sava centru, na otvaranju BELDOCS.

„Biba Struja“ je film o Slaviši Pajkiću – čoveku koji u svojim rukama može da isprži viršlu. Zahvaljujući fenomenu koji je otkrio još kao tinejdžer, Slaviša je ceo svoj život posvetio električnoj struji sa kojom se druži i dan danas. Njegov organizam je otporan na struju i Slaviša kontroliše jačinu struje koju ispušta njegovo telo.

U pokušaju da obori i treći Ginisov rekord „Biba Struja“ se suočava sa nepremostivom preprekom, slabljenjem moći zbog starenja njegovog organizma. Kako će gubitak ovog fenomena uticati na njegov porodični i društveni status, da li će naučnici uspeti u potpunosti da objasne ovaj fenomen, pokušali su da otkriju autori filma u dokumentarcu o čoveku kome nisu dozvolili da sedne na električnu stolicu.

Sa projektom za film i trejlerom Dušan Šaponja i Dušan Čavić su 2010. godine pobedili na pitch sesijama na Zagrebdoxu i IDFA festivalu u Amsterdamu, koji je najveći festival dokumentarnog filma u svetu.

Pored podrške Filmskog centra Srbije, Ministarstva Kulture i Skupštine grada Beograda, iza filma je stalo 5 inostranih televizija, od kojih su dve javni servisi – Austrijski ORF i Danski DR TV, kao i Švedski obrazovni program UR i Kanadske televizije TV Ontario i TV Knowledge.

Zahvaljujemo se MCF -u

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...