•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Chris Evans

Kristofer Robert Evans je američki glumac, filmski producent i reditelj. Evans je započeo svoju glumačku karijeru na tipičan način: nastupajući u školskim produkcijama i pozorištu u zajednici.

Rođen je u Bostonu, Masačusets, od sina Lize (Kapuano), koja je radila u Omladinskom pozorištu Konkord, i G. Roberta Evansa III, zubara. Njegov ujak je bivši američki predstavnik Majk Kapuano. Krisov otac je pola nemačkog i pola velškog/engleskog/škotskog porekla, dok je Krisova majka pola italijanskog i pola irskog porekla. Ima stariju sestru Karli Evans i dvoje mlađe braće i sestara, brata po imenu Skot Evans, koji je takođe glumac, i sestru po imenu Shana Evans. Porodica se preselila u predgrađe Sudberi kada je on imao 11 godina. Ugrizen glumačkom bubom u prvom razredu jer je njegova starija sestra Karli počela da nastupa, Evans je sledio njegov primer i počeo da se pojavljuje u školskim predstavama. Dok je bio u regionalnoj srednjoj školi Linkoln-Sadberi, njegov nastavnik drame naveo je njegovu izvedbu kao "Leontes" u "Zimskoj priči" kao primer svoje veštine. Nakon više predstava i regionalnog pozorišta, preselio se u Njujork i pohađao pozorišni institut Lee Strasberg.

Po savetu prijatelja, dobio je stažiranje u kancelariji za kasting i sprijateljio se sa nekoliko agenata sa kojima je redovno komunicirao - od kojih ga je jedan kasnije uzeo za klijenta. Ekran - a ne scena - tada je postao njegov fokus; Evans je ubrzo počeo da ide na audicije za igrane filmove i televizijske serije. Evans je imao jedno od svojih prvih pojavljivanja u The Fugitive (2000) (CBS, 2000-2001), rimejku serije i igranog filma iz 1960-ih sa Harisonom Fordom u glavnoj ulozi. U epizodi "Krivica", Evans je igrao sina šerifa iz malog grada koji pokušava da se osveti nakon što je dr Ričard Kimbl - inkognito kao vlasnik prodavnice pića - odbio da njemu i njegovim prijateljima proda alkohol. Nakon malih uloga u Cherri Falls (2000) i The Nevcomers (2000) - dva nepoznata niskobudžetna filma - Evans se pojavio u Školskim tajnama (2000) (Fok, 2000-2004) kao osumnjičeni za ubistvo. Potom se pojavio u svom prvom velikom dugometražnom filmu, Ovo nije glupi tinejdžerski film (2001), špici o tinejdžerskim komedijama u kojoj je igrao šofera koji se kladio da može pretvoriti nepopularnu i neuredna devojku (Chiler Leigh) u kraljicu mature.

Nakon što je snimio nekoliko televizijskih pilota za koje je bio uveren da će biti uspešan - Upravo venčani (2003) i Istvik (2002) - pojavio se u još jednoj bezvoljnoj tinejdžerskoj komediji, The Perfect Score (2004), igrajući prosečnog, ljupkog studenta koji uzima učestvovati u zaveri za krađu SAT testa. Prirodno dolazi do budalaština. Zatim se Evans probio do Velikog vremena, uhvativši glavnu reč u trileru o otmici, Mobilni (2004), napetom B filmu sa bezobraznim trikom - nasumični pogrešan broj na njegovom mobilnom tera ga u trku sa visokim ulozima za spasavanje nepoznatog ženskog života. Uprkos skromnoj izvedbi Evansa i Kim Bejsinger kao devojke u nevolji, Mobilni (2004) nije uspeo da obori nijedan rekord na blagajnama niti zadovolji veliku većinu kritičara. Evans se zatim pripremio za super slavu kada se prijavio da igra Džonija Storma u Fantastična četvorka (2005), dugo očekivanoj adaptaciji Marvelovog stripa 20th Centuri Foka. Iako je film bio divlje neujednačen i razočaravajući, Evans je umalo ukrao šou svojim energičnim, nesputanim nastupom. U toj godini, Krisa su primetili kritičari i dospeo je u odbrojavanje u časopisima i Internetu, postigavši treću poziciju odbrojavanja vrućeg tela sa Gai.com i #18 na E! 101 najseksipilnije telo poznatih ličnosti za 2006. godinu.

Godina 2007. se takođe pokazala kao uspešna godina za Krisa, pošto je iste godine imao dva filma koja su objavljena širom sveta, počevši od drugog dela Marvelove franšize Fantastična četvorka. Kris je dobio pozitivne kritike za svoj nastup. Dnevnici dadilje (2007), gde je Evans igrao Harvard Hottie, pokazali su njegovu osetljivost. Godine 2008. igra Krisa Evansa u filmu Gospodari ulice (2008), igrajući lik detektiva Pola Diskanta. Film govori o policajcima koji pokušavaju da prikriju svoja krivična dela, a publika mora da vidi ozbiljnu stranu Krisa. Iste godine, Kris je radio i na filmu Gubitak dijamanta u obliku suze (2008).

Filmske uloge:

2000 The Newcomers Judd

2001 Not Another Teen Movie Jake Wyler

2003 The Paper Boy Ben Harris

2004 The Perfect Score Kyle

Cellular Ryan

2005 Fierce People Bryce Langley

Fantastic Four Jonathan "Johnny" Storm / Human Torch

London Syd Lead Role

2007 TMNT Casey Jones

Sunshine Robert Mace

Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer Jonathan "Johnny" Storm / Human Torch

The Nanny Diaries Hayden aka "Harvard Hottie"

Battle for Terra Stewart Stanton

2008 Street Kings Detective Paul Diskant

2009 Push Nick Gant

The Loss of a Teardrop Diamond Jimmy Dobyne

2010 The Losers Jake Jensen

Scott Pilgrim vs. the World Lucas Lee

2011 Puncture Michael David 'Mike' Weiss

Captain America: The First Avenger Steven "Steve" Rogers / Captain America

What's Your Number? Colin

2012 The Avengers Steven "Steve" Rogers / Captain America

2013 The Iceman Robert 'Mr.Softee' Pronge

Snow Piercer Will Hawkins

2014 Captain America 2 Steven "Steve" Rogers / Captain America

Televizijski rad:

2000 Opposite Sex Cary Baston

The Fugitive Zack Lardner

2001 Boston Public Neil Mavromates

2002 Eastwick Adam

2003 Skin Brian

2008 Robot Chicken Gobo Fraggle / Human Torch / Teacher / Pilot

Video igre u kojima je pozajmljivao glas:

2005 Fantastic Four Johnny Storm / The Human Torch

2011 Captain America: Super Soldier Steven "Steve" Rogers / Captain America

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila