•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nina Dobrev

Nina Dobrev, rođena sa imenom Nina Constantinova Dobreva 9. januara 1989. godine, je kanadska glumica i model bugarskog porekla. Tumačila je lik po imenu Mia Jones u seriji “Degrassi: The Next Generation”, od 6. do 9. sezone. Trenutno je u žiži interesovanja zbog uloge u tinejdžerskoj seriji “The Vampire Diaries”.

Nina Dobrev je rođena u Sofiji u Bugarskoj i preselila se u Kanadu kada je imala samo 2 godine, tako da je odrasla u Torontu. Gorvori tečno francuski, engleski i bugarski jezik. Ima starijeg brata Alexander-a, otac joj je kompujuterski ekspert, a majka umetnica.

Dobreva pohađala školu J. B. Tyrrell Sr. u kojoj je učila balet i džez i usavršila ritmičku gimnastiku. Onda je pohađala i školu Wexford Collegiate School for the Arts u Scarborough-u, Ontario i Univerzitet Ryerson University u Toronto-u, gde je studirala sociologiju. Studije je napustila 2008. godine da bi krenula da se bavi glumom.

Dok je snimala seriju “Vampire Diaries” počela je da izlazi sa kolegom Ian-om Somerhalder-om.

Posao modela je vodio do snimanja reklama, a onda su usledile i filmske audicije. Stigle su i uloge u ostvarenjima: Fugitive Pieces, Away from Her, Never Cry Werewolf, ali i TV serija Degrassi: The Next Generation. Glumila je u velikom broju originalnih filmova Lifetime-a. Pojavila se i u MTV-jevom filmu pod nazivom “The American Mall”. Trenutno radi na seriji “The Vampire Diaries” u kojoj igra dvostruku ulogu Katherine Pierce, vampirku koju vole dva ljudska mladića za vreme Američkog civilnog rata i u sadašnjosti glumi lik po imenu Elena Gilbert, ljudsku deovjku u koju su zaljubljena dva brata, ali sada vampira - Damon i Stefan Salvatore.

Nina je imala i manju ulogu u erotskom trileru “Chloe”, koji je imao premijeru 26. marta 2010. godine.

Aprila 2011. godine je odabrana za ulogu Candace u pilmskom ostvarenju “The Perks of Being a Wallflower”, zajedno sa Logan-om Lerman-om, Emma-om Watson i Paul-om Rudd-om. Snimanje je počelo maja iste godine u Pitsburgu i Nina je svoj deo scenaria snimila 27. juna 2011. godine.

Filmografija:

2006 Away from Her Monica

2006 Playing House Shania

2006–2009 Degrassi: The Next Generation Mia Jones

2007 How She Move Tall Girl in the Bathroom

2007 The Poet Rachel

2007 Fugitive Pieces Bella

2007 My Daughter's Secret Justine

2007 Too Young to Marry Jessica

2008 Repo! The Genetic Opera Teenage Zydrate Addict

2008 Mookie's Law Rosebella

2008 The American Mall Ally Shepherd

2008 Never Cry Werewolf Loren Hansett

2008 The Border Maia

2009 Chloe Anna

2009 Degrassi Goes Hollywood Mia Jones

2009 Eleventh Hour Grace Dahl

2009 Merry Madagascar Cupid the Reindeer

2009–present The Vampire Diaries Elena Gilbert/Katherine Pierce

Televizijski rad:

2011 The Super Hero Squad Show Ellen

2011 The Roommate Maria

2011 Arena Lori

2012 The Perks of Being a Wallflower Candace

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila