•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ko će sve šetati crvenim tepihom u Kanu?

Kanski filmski festival će se održati od 16. do 27. maja, a znamo i to da će zvezde ocenjivati zvezde - pored predsednika žirija Nanija Moretija, u žiriju će sedeti britanski glumac Juan Makgregor, njegova nemačka koleginica Diane Kruger i francuski modni kreator Žan-Pol Gotje.

Žiri će Zlatnu palmu dodeliti jednom od 22 filma u takmičarskoj selekciji, među kojima su "Paperboy" sa Nikol Kidman, koju će publika videti i sa Klajvom Ovenom u filmu "Hemingway & Gellhorn", koji će biti prikazan van takmičarske selekcije.

Bred Pit će predstaviti film "Killing Them Softly", dok Marion Kotijar, koju nazivaju i "francuskom Andželinom Džoli", igra u ostvarenju "De rouille et d'os". Festival će otvoriti film "Moonrise Kingdom", u kojem igra veliki broj zvezda - Bil Mari, Edvard Norton, Brus Vilis, Tilda Svinton i Franses Makdormand. Što se mlade garde tiče, junaci vampirske sage "Sumrak" Robert Patinson i Kristen Stjuart predstaviće filmove "Cosmopolis" i "Na putu". U adaptaciji romana Džeka Keruaka igra i Kirsten Danst, nagrađena 2011. u Kanu za "Melanholiju" Larsa von Trira.

Američki glumac Šaja Labef predstaviće svoj prvi kratkometražni film "HowardCantour.com", a za nagrade će se nadmetati i filmom "Lawless", u kojem mu je partnerka Džesika Častejn, otkriće iz filma "Drvo života" Terensa Malika koji je prošle godine nagrađen Zlatnom palmom.

Izabel Iper predstaviće dva filma - "Amour" i "In another Country", Žilijet Binoš jedna je od zvezda filma "Cosmopolis", dok će se Sandrin Boner prvi put pojaviti u ulozi rediteljke, sa filmom "J'enrage de son absence", sa Vilijamom Hertom i Aleksandrom Lami u glavnim ulogama.

Aleksandru Lami će na crvenom tepihu pratiti muž i dobitnik nagrade za najboljeg glumca prošle godine Žan Dižarden.

Glumac i režiser Šon Pen doći će u Kan kako bi sakupio novac za pomoć Haitiju.

Festivalskom glamuru doprineće i 35 muza kozmetičkog giganta Oreal među kojima će biti Džejn Fonda, Ajšvarja Raj, Eva Longorija, Endi Makdauel i Džulijana Margulis.

Žive legende, glumac Robert de Niro i reditelj Roman Polanski, predstaviće u okviru kanske selekcije "Klasici" obnovljene verzije filmova "Bilo jednom u Americi" Serđa Leonea i "Tesa". Projekciji Polanskijeve "Tese" prisustvovaće i glavna protagonistkinja Nastasja Kinski.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...