•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Opere „Toska“ i „Ana Bolen“ na velikim platnima bioskopa „Vilin grad“ i „Cineplexx“

U novom niškom bioskopu „Vilin Grad“ 15. maja biće prikazana opera „Toska“, koja će otvoriti opersku predsezonu ovog bioskopa, dok će u bioskopima „Cineplexx“ u Beogradu i Kragujevcu 16. maja biti prikazana opera „Ana Bolen“.

Visoko kvalitetan snimak Pučinijeve opere „Toska“, u produkciji minhenskog Narodnog pozorišta, biće prikazan u bioskopu „Vilin grad“ u Nišu 15. maja u 19 časova. Ovom operom otvoriće se operska predsezona, koja je već postala tradicija bioskopskog lanca „Cineplexx“, čiji je bioskop „Vilin Grad“ član.

Operska predsezona u bioskopima „Cineplexx“ u Beogradu i Kragujevcu nastavlja se prikazivanjem Donicetijeve opere „Ana Bolen“ 16. maja, sa početkom u 19 časova.

Opera „Toska“, inspirisana istoimenom dramom Viktoriena Sardua, svrstana je, uz „Boeme“, u najznačajniju operu Đakoma Pučinija. Smeštena u vreme borbi bonapartista i njihovih protivnika, opera objedinjuje političke i ljubavne intrige. Karita Matila i Jonas Kafman u ulogama Toske i Kavaradosija dostojanstveno iznose snagu ovog dela.

„Ana Bolen“ smatra se jednom od Donicetijevih najboljih opera, a bila je prvi kompozitorov međunarodni uspeh. Ova opera je prva u Donicetijevoj trilogiji, a bazira se na životu engleske kraljevske porodice Tjudor, na čijem su se dvoru isplele mnoge ljubavne spletke. Opera ima veliki uspeh kod publike i kritike, a veličanstvena interpretacija najvećih operskih diva današnjice, Ane Netrebko u ulozi Ane Bolen i Eline Garanče kao Džejn Sejmur, uspešno iznosi na pozornicu romantiku dela.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila