•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jeffrey Donovan

Jeffrey Donovan, rođen 11. maja 1968. godine, je američki televizijski, filmski i pozorišni glumac. Igrao je lik po imenu Michael Westen u tv seriji “Burn Notice”. Zapažene uloge je imao i u ostvarenjima: Hitch, Believe in Me, Changeling i Come Early Morning. Igrao je i Robert-a F. Kennedy-ja u Clint Eastwood-ovom “J. Edgar”-u (2011).

Donovan je rođen u Amesbury-ju, Massachusetts i odrastao je sa dvojicom braće, a odgajila ih je majka. Što se tiče njegovog detinjstava, glumac priznaje da je odrastao u sirotinjskom okruženju, ništa nisu imali, a za Božić su ponovo pakovali poklone koje su već dobili ranije. Selili su se čak 10 puta. Kada se vraćao iz škole i svetlo je bilo ugašeno, odmah je mislio da se sele.

U srednjoj školi Amesbury mentor mu je bila profesorka Patty Hoyt. Ona ga je i podstakla da učestvuje u pozorišnoj sekciji, pa mu je i pomogla da dobije stipendiju koja mu je omogućila da učestvuje u letnjem programu koji je bio i odskočna daska za njegovu buduću karijeru. Pohađao je i Bridgewater State University pre nego što se prebacio na University of Massachusetts Amherst, na kome je i diplomirao pozorišnu glumu.

Donovan je glumio u ostvarenjima: CSI: Miami, Spin City, Monk, Witchblade, The Pretender, Homicide: Life on the Street i Law & Order. 2004. godine je dobio i svoju prvu glavnu ulogu u rimejku britanske tv serije “Touching Evil” zajedno sa glumicom Vera-om Farmiga-om. Od 2007. godine, videli smo ga u naslovnim ulogama u ostvarenjima: Burn Notice i Michael Westen.

Jeffrey Donovan ima čak 20 godina iskustva u borilačkim veštinama. Na koledžu je osvojio crni pojas za karate i takmičio se na državnim takmičenjima. Od tada je izučavao i aikido 6 godina i brazilski jiu-jitsu.

2009. godine Jeffrey se vratio u Amesbury High School gde je uzeo učešće u programu mentorstva sa drugim uspešnim profesionalcima i tada je škola dobila 100.000 USD za školski program za umetnost.

Televizijski rad:

1995 Homicide: Life on the Street Miles Dell

Law & Order Edward Nicodos

1997 Millennium Bobby Webber

Another World Dwayne 'Popper' Collins

The Pretender Kyle

1999 Spin City Tom

2000 The Beat Brad Ulrich

2002 Witchblade Daniel Germaine

2004 Touching Evil Detective Inspector Dave Creegan

2005 CSI: Miami Todd Kendrick

2006 Enemies

Threshold Dr. Julian Sloan

Monk Steve Wagner

2007 Crossing Jordan William Ivers

Burn Notice Michael Westen

Law & Order Jacob Reese

Filmovi:

1995 Throwing Down Pete Gulley

1996 Sleepers Henry Addison

Critical Choices Randy

1997 Vegas Vacation Hotel employee

Catherine's Grove Thomas Mason

1998 Witness to the Mob Agent

When Trumpets Fade Bobby

2000 Bait Julio

Book of Shadows: Blair Witch 2 Jeffrey Patterson

2002 Purpose Robert Jennings

2003 Final Draft Pascal

Sam & Joe Eric

2005 Hitch Vance Munson

2006 Come Early Morning Cal Percell

Yes, Dear Fan

Believe in Me Clay Driscoll

2007 Hindsight Paul

2008 Changeling Captain J.J. Jones

2011 J. Edgar Robert F. Kennedy

Burn Notice: The Fall of Sam Axe Michael Westen

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu