•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Diktator" Saše Baron Koena neće biti prikazivan u Tadžikistanu

Američki satirični film "Diktator" (The Dictator) neće biti prikazan u Tadžikistanu, rekao je direktor jedne distributerske kuće iz te zemlje, uz objašnjenje da sve bioskopske sale već imaju kompletan program.

"Nemamo gde da ga prikažemo... Nismo u mogućnosti da prikažemo sve filmove", kazao je agenciji Frans pres taj direktor koji je tražio da ostane anoniman.

Međutim, filmski kritičari smatraju da je takva odluka doneta zbog provokativnosti filma.

"Diktator će uvrediti veliki broj ljudi, on neće imati podršku naših gledalaca", rekla je Frans presu kritičarka Lidija Saidova.

U filmu "Diktator" Saša Baron Koen igra Aladina, bogatog, surovog i nemilosrdnog diktatora koga kidnapuju i zamene zatucanim čobaninom koji izgleda isto kao on.

Uz pomoć Zoi, lepe i darežljive vlasnice zen radnje, heroj će se boriti svim silama da se vrati na presto i postara da demokratija nikad ne dođe u zemlju koju on tako surovo ugnjetava.

Njegov prethodni film "Borat" iz 2006. godine zabranjen je u Kazahstanu zato što je prikazao tu zemlju kao zaostalu i varvarsku.

Medjutim, Kazahstan je krajem aprila 2012. morao da se zahvali tom filmu zato što je doprineo razvoju turizma u toj bivšoj sovjetskoj republici.

Tadžkistan je mala centralnoazijska republika i najsiromašnija zemlja nastala posle raspada Sovjetskog Saveza. U njoj je na vlasti od 1992. godine autoritaran predsednik Emomali Rahmon.

www.vijesti.me
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila