•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hilari Svonk u filmu o malariji „Marta i Meri“

Britanski reditelj Ričard Kertis, najpoznatiji po romantičnim komedijama "Četiri venčanja i sahrana" i "Ja u ljubav verujem", namerava da snimi film o malariji sa Hilari Svonk u glavnoj ulozi.

- Film će se zvati "Marta i Meri" i biće to priča o malariji, što nije posebno zabavna tema, ali će ipak biti dosta smeha u njemu - kazao je Kertis u izjavi za BBC. Film će se snimati u Africi i Americi tokom ovog leta, a pored Svonkove, u njemu će igrati i britanska glumica Brenda Bletin.

- Nadam se da će film o malariji biti zabavan publici, ali i da će ljudima ukazati na potrebu da se nešto učini povodom te bolesti - objasnio je britanski reditelj. Kertis, poznat i kao scenarista filmova o Bridžit Džouns i crnohumorne serije "Crna guja", već dugi niz godina podržava kampanju za iskorenjivanje malarije, zarazne bolesti od koje svake godine umre više od 750.000 ljudi u svetu.

- Malarija se može i mora iskoreniti. Svet se gotovo bio otarasio te bolesti tokom 60-ih godina, ali se ona zadržala na nekim mestima u Africi i ponovo ubija ljude - kazao je Kertis. Poslednji film za koji je Kertis napisao scenario bio je "Ratni konj" u režiji Stivena Spilberga, a poslednji koji je režirao "Rok barka" iz 2009.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...