•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

5.6.2012.

„Snežana i sedam patuljaka“ je sigurno jedna od bajki koje su obeležile Vaše detinjstvo. Zato sam sa velikim nestrpljenjem i ja iščekivala da pogledam njenu najnoviju ekranizaciju u fenomenalnom bioskopu „Vilin grad“. Poznata bioskopska sala, provereno i odabrano sjajno filmsko društvo, kokice – avantura kreće.

Sama priča je ona koju svi dobro poznajemo i koju smo sigurno slušali i prepričavali stotinama puta. Gledali smo crtaće i sigurno znamo ko je Snežana. Ipak, ova mlada priceza nije ni nalik onoj krhkoj Snežani koju, čini se, poznajemo. Kristin Stjuart nas je osvojila kao Bela u Sumraku, a sada je samo potvrdila naše simpatije i opravdala očekivanja. Na početku filma je samo devojčica, čedna i neiskusna. Ostala je bez majke u ogromnom kamenom zamku okružena ljubavlju svog oca kralja. Splet okolnosti je takav da se njen otac zaljubljuje u Ravenu, koja je zapravo „ratni plen“ nakon izvojevane pobede nad neprijateljskom vojskom. Šarliz Teron, čuvena holivudska lepotica i majstor transformacije na filmskom platnu, je maloj Snežani naklonjena u početku. Čini se jako mila i spremna da prihvati malu devojčicu i zameni joj majku. Međutim, ubrzo se otkriva pravo lice čedne Ravene – ubija svog supruga i dovodi svoju vojsku u zamak. Nastaje krvoproliće, borba je teška, a mala Snežana biva zatočena u jednoj od hladnih kula kamenog zamka.

Ravena dovodi svog brata – svoju desnu ruku da joj pomogne u zavođenju strahopoštovanja, ali ne samo to. Ona je donela i veliko ogledalo, koje u ovoj ekranizaciji bajke, oživljava i iako ne vidimo njegovo lice, svesni smo da je nalik čoveku i stoji pred Snežanom. Kraljica je ohola, nemilosrdna, ali je i mnogo više od toga. Svoju lepotu i mladost nadopunjuje, tačnije „ispija“ iz mladih devojaka. Bez toga, bila bi samo sparuškana nemoćna starica. Ostaće upamćena čuvena scena kupanja ove holivudske lepotice, efekti su odlični, a njena gluma je toliko ubedljiva da počinjemo da mrzimo ovu filmsku vešticu.

Naša voljena Snežana uspeva da pobegne iz zamka, da bi se našla u strašnoj šumi koja je sve samo ne obična šuma. Grane drveća su zapravo opasne zmije, lako je porpasti u živom blatu, bube su na svakom koraku, a ogromni trol je jedan od stanovnika ovog mesta. Ovo je svakako jedan od najboljih filmskih efekata koji svakako može da preplaši mlađu publiku i ostane upamćen kao jako upečatljiv.

Mlada Snežana sreće lovca, pripitog ali neodoljivog filmskog „Tora“ Krisa Hemsvorta. On postaje njen zaštitnik, avatuare kreću, a u celu priču se vraća i zgodni Vilijam, princezin drug iz detinjstva. Tu su, naravno, i neizbežni patuljci – grupa džangrizavih staraca kojima čedna Snežana prirasta za srce. Borbe sa kraljičinom vojskom se nastavljaju. Ne brinite. I čuvena crvena jabuka je tu. Snežana pada u san nakon samo jednog zalogaja, a nju budi ...pa, da bi ste to saznali već morate pogledati ovu sjajnu priču. Sigurno je da ćete se iznenaditi, ili ne...

Naravno, bajka ne bi bila bajka, da se na kraju ne sukobljavaju, licem u lice, naša junakinja i njena ohola maćeha. Duel je strašan. Efekti moćni. Konačni ishod – očekivan. Zla Ravena je poražena, a Snežani je vraćeno pravo vladavine koje joj je po rođenju i pripalo.

Priči nikada kraja, a sigurno je to da je autor ove kolumne uživao u ovoj sjajnoj priči. Detinjstvo se još jednom vratilo na veliko bioskopsko platno. Sećanja su navrla, a utisak je za pamćenje. Hvala Vilinom gradu što nam je omogućio da imamo pravi doživljaj i susretnemo se „licem u lice“ sa strašnim trolovima, patuljcima, „živim“ ogledalom, čednom Snežanom...i, da ne zaboravim, oholom i dominantnom, ali nadasve izvanrednom kraljicom.

MN
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila